Politică Social Știrile zilei

Șansă de angajare | Deputatul Ionela Dobrică, anunț pentru tineri

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale, proiectul prin care tinerii dezavantajați se vor putea angaja pentru o perioadă de 2 ani în instituțiile publice locale, pentru a dobândi diverse competențe, experiențe și abilități.

Conform comunicatului Ministerului Muncii, programul privește tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani cu o vechime în muncă mai mică de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere.

Deputatul de Buzău Ionela Dobrică, membru al Comisiei de muncă din Camera Deputaților și susținătoare a drepturilor tinerilor și crearea de oportunități pentru ca aceștia să aibă un start cât mai bun spre viața de adult, consideră că proiectul este binevenit deoarece astfel se acordă o șansă reală celor care provin din sistemul de stat de protecție a copilului.

„Prin introducerea acestei prevederi, cred că se acordă o mai bună posibilitate acestor tineri, care provin din sistemele de protecție ale statului, de a reuși în viață. De a acumula experiență într-un domeniu, mărindu-și șansele de a obține un loc de muncă. La fel de binevenit cred că este acest proiect și pentru tinerii părinți care poate nu au reușit să obțină suficientă experiență de muncă înainte de a-și întemeia o familie și întâmpină dificultăți la angajare din cauza lipsei acesteia.”, a declarat deputatul Ionela Dobrică.

Prin acest program tip „Pasarelă”, locurile de muncă din sectorul public local pot fi ocupate temporar tinerilor dezavantajați. Astfel, 5 procente din posturile vacante specifice personalului contractual vor fi oferite exclusiv tinerilor dezavantajați pentru 24 de luni. La finalul acestei perioade, contractul acestora va înceta de drept și pe acel post va putea fi angajată o altă persoană aflată în aceeași situație.

„Sunt convinsă că în acest mod tinerii cărora li se adresează programul vor reuși să acumuleze experiența neceară pentru a face apoi față cerințelor pieței. De asemenea, am încredere că toți conducătorii de instituții publice își vor da concursul ca aplicarea acestui program să fie un succes, atât pentru cei care vor aplica pentru un post cât și pentru instituția angajatoare care va avea parte de un suflu nou, idei provenite de la niște minți tinere și adaptate la noile tendințe tehnologice și energia pe care o au cei din categoria de vârstă prevăzută de noul proiect. Din punctul meu de vedere, este o relație de beneficiu mutual.”, a mai precizat Ionela Dobrică.

Proiectul face parte din măsurile asumate în programul de guvernare la Capitolul Politici publice în domeniul Muncii și Justiției Sociale, secțiunea „Șanse reale pentru tineri”.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație Anunțuri Știrile zilei

Consilierii municipali, convocați în ședință de îndată

Politică Știrile zilei

Deputatul Sorin Lazăr, participare la Conferința Președinților din Parlamentul European

Politică Știrile zilei

FOTO: Distincție importantă, primită de senatorul Lucian Romașcanu

2 comentarii

  1. Doru at 22:33

    De ce nu o intrebati mai bine cum e sa ocupi o functie publica dupa ce taica-tu a recunoscut ca a dat spaga pentru promovarea ta intr-o functie publica? DEMISIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *