Administrație Știrile zilei

Scandalul gigacaloriei se lasă cu demisii

Cad primele capete la RAM Buzău, după ce primarul municipiului a anunțat că va anula subvenția la încălzire acordată în ultimii ani.

Directorul Regiei Autonome Municipale Buzău, Constantin Tacea, și-a dat astăzi demisia din funcție, cel mai probabil din cauza situației dificile în care se află societatea. Săptămâna trecută, primarul Buzăului a anuntat că va propune un proiect de hotărâre pentru anularea subvenției la încălzire acordate ani la rând buzoienilor, din cauza efortului bugetar prea mare.

Directorul Constantin Tacea va fi înlocuit de un coleg.

Anunțul primarului a atras imediat și primele voci critice, care au susținut că buzoienii nu își pot permite o crestere atât de mare a prețului la gigacalorie, de la 185 la 430 de lei. De cealaltă parte, susținătorii edilului au apreciat măsura ca fiind una corectă și benefică pentru bugetul orașului și, implicit, pentru dezvoltarea acestuia.

Inginerul Constantin Tacea a condus Regia Autonomă Municipală Buzău în ultimii opt ani. El este unul dintre puținii directori rămași în funcție după schimbarea de regim de la Primărie, din iunie 2016.

Am depus cererea de pensionare. Am încetat contractul de mandat, din cauze personale. Sunt la dispoziția Regiei până la venirea deciziei. Am vrut să am timp pentru predarea atributiunilor.”, a transmis Constantin Tacea pentru „Reporter Buzoian”.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *