Educaţie Știrile zilei

Soarta le-a fost pecetluită! | Două școli din Buzău se DESFIINȚEAZĂ

Începând cu anul școlar viitor, o școală gimnazială și un liceu tehnologic din municipiul Buzău vor înceta să mai funcționeze. Inspectoratul Școlar și Primăria au decis comasarea liceelor tehnologice „Costin Neniţescu” „și „Meserii şi Servicii, urmând ca fostul liceu nr. 5 să fie asimilat de liceul nr. 8. De asemenea, Școala Gimnazială Nr. 6 va dispărea, elevii urmând a fi preluați de Școala nr. 16.

Informația privind desființarea unor școli din Buzău a trecut de la stadiul de zvon la cel de certititudine. Recent, resonsabilii din educaţia buzoiană au întocmit planul de şcolarizare pentru anul următor, documentul conţinând cele două modificări importante.

În privinţa clădirii fostei școli nr. 6 de pe strada Alexandru Marghiloman, Primăria intenţionează să o folosească pentru mutarea mai multor grădiniţe din oraş.

Cât despre comasarea Liceului „Costin Neniţescu”, aceasta se va face prin absorbţia de către Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii.

Oficialii Inspectoratului Şcolar dau asigurări că dascălii nu vor avea de suferit de pe urma celor două schimbări majore. Noul plan de școlarizare urmează a fi supus votului consilierilor municipali.

În perioada 15-19 octombrie, la „Eminescu” se desfășoară săptămăna „Școala Altfel”, prilej bun pentru a fi mutată baza materială a liceului.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Educaţie Știrile zilei

Soarta le-a fost pecetluită! | Două școli din Buzău se DESFIINȚEAZĂ

Știrile zilei

SURPRIZĂ de proporții pentru buzoieni!

Știrile zilei

UPDATE: Meleç a fost găsită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *