Spitalul Brătianu intră în reabilitare | Contractul de finanțare, semnat săptămâna viitoare

Undă verde pentru reabilitarea clădirii în care a funcționat, mai bine de un veac, Spitalul Brătianu. O adevărată „perlă a Bulevardului” în timpurile sale, clădirea de o importanță arhitecturală deosebită va fi readusă la starea inițială în urma unor lucrări plătite din fonduri europene.

Conform spuselor șefului CJ, Petre Emanoil Neagu, contractul de finanțare privind reabilitarea clădirii fostului Spital Brătianu și transformarea lui în Centru Muzeal se află pe masa Ministerului Dezvoltării și Fondurilor Europene, urmând a fi semnat săptămâna viitoare.

Valoarea contractului este de 17.584.534 lei, proiectul fiind considerat eligibil. Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila a trimis deja cererea de finanțare la ministerul de resort, urmând ca acordul să fie semnat în cel mai scurt timp.

„Cel mai târziu săptămâna viitoare, vom semna contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și Fondurilor Europene. Cererea ADR Brăila așteaptă de o lună de zile să poată fi semnată. Probabil săptămâna viitoare se va întâmpla. Proiectul este unul eligibil; trebuie doar semnat, iar apoi vor începe procedurile de licitație.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Clădirea fostului spital „I.C. Brătianu”de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu este una emblematică pentru municipiul Buzău. Construită în anul 1895, de Prefectura județului, ea ajuns acum o ruină. Consiliul Județean a luat hotărârea de a o reabilita și a amenaja aici un Centru Muzeal.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

4 comments

 1. De ce muzeu și nu primăria sau judecătoria sau altceva de interes public imediat ? Putem înscrie în circuitul muzeal , Palatul, că și așa stă să cadă la un cutremur peste 6 ! Vă spune cineva care a participat la curățenia obiectivului de după 77 și care , de câte ori intră în clădirea cu pricina e cuprins de panică !

 2. Victor Petrini

  Abia a fost reabilitat Muzeul Județean și băgați bani în alt muzeu? Sau aveți în vedere un muzeu contemporan al fostei industrii buzoiene, cu exponate care să amintească de vremea când oamenii munceau, produceau, dar mai și gândeau când întreprindeau ceva. Buzăul are nevoie de un spital municipal, cel județean fiind ultraaglomerat. Bătrânii noștri oare de proști își făcuseră acolo un spital? Revizuiți-vă prioritățile, edili! Sănătate, educație, industrie(inclusiv alimentară), activități productive, ș.a.m.d. nu doar festivaluri, muzee, sclipiciuri efemere după care nu rămânem cu mai nimic.

 3. Dupa parerea mea, trebuia finantare in
  acelasi domeniu.In Buzău era necesar
  un mare Spital de Urgenta Chirurgie etc. (UPU)
  Deoarece Stadionul era aproape pt.ateriz.
  Elicopterelor cu pacienții din Sud si din tara.Ministerul Sănătății
  trebuia sa achiziționeze Hotelul Partidului,ptr.
  cazarea tuturor prof.Doctori si personalul medical
  Si atunci am fi avut si noi un oras recunoscut.
  Dar cine sa gândească?

 4. un buzoian modest

  Este trist ca unui asemenea obiectiv
  aflat in zona centrala , nu i se gaseste o destinatie mult mai utila 😓

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*