Știrile zilei

Spitalul care își ÎNCHIDE secția pentru că medicul a intrat în concediu

Neajunsurile sistemului sanitar din România sunt o constantă a ultimelor trei decenii și nimeni nu pare dispus să pună capăt acestui dezastru. Ba, mai mult, unele secții ale spitalelor nu mai pot primi pacienți din lipsă de medici.

Cu o situație specială se confruntă în această perioadă conducerea Spitalului Orăşenesc Nehoiu, acolo unde activitatea secţiei pediatrie va fi suspendată până pe 31 decembrie deoarece medicul a intrat în concediu de odihnă. Până la reluarea activității, pacienţii vor fi redirecţionaţi la 70 de kilometri distanţă, la Spitalul Judeţan de Urgenţă Buzău.

În tot acest timp, cazurile mai grave vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne.  Medicul pediatru este pensionat de anul trecut şi, deşi unitatea medicală din Nehoiu a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea acestui post, nimeni nu a fost interesat.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună.

Spitalul din Nehoiu, condus de medicul basarabean Sergiu Remişovschi, deserveşte aproximativ 50.000 de persoane din 11 localităţi de pe Valea Buzăului.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Spitalul care își ÎNCHIDE secția pentru că medicul a intrat în concediu

Știrile zilei

S-a răsturnat cu mașina din cauza vitezei

Știrile zilei

Povestea Simonei | Suferința ascunsă sub acest chip frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *