Social Știrile zilei

EXCLUSIV | Strigătul disperat al unei mame: „Mi-a luat copilul!” | Cine este soțul femeii

Momente cumplite pentru o tânără de 34 de ani, din Constanța, care încearcă zilele acestea cu disperare să își recapete fiul de la fostul soț, care nu vrea să i-l mai dea înapoi. Situația este cu atât mai alarmantă cu cât tatăl copilului, de care femeia a divorțat acum doi ani, este preot într-o localitate din Buzău.

Daniela Caraiman a ajuns la Buzău în anul 2008, atunci când s-a căsătorit cu un teolog alături de care avea o relație frumoasă. Tânăra profesoară de biologie și-a găsit o catedră aici, iar Dumnezeu le-a rânduit apoi pe toate. Soțul a fost hirotonit, iar din povestea de dragoste a celor doi s-a născut Teodor, unicul fiu, astăzi în vârstă de 6 ani.

Numai că relația lor n-a trecut proba timpului. Prin 2015, după certuri ținute ascunse de ochii enoriașilor, bărbatul și-a bătut soția atât de tare, încât aceasta a ajuns la Urgențe cu fața umflată și cu trupul plin de vânătăi. Un certificat medico-legal și scrisoarea medicală de la UPU atestă cât de tare a încasat-o femeia de la soțul ei.

Apropiații preotului susțin că acesta pur și simplu nu a avut de ales, după mai multe episoade în care și-ar fi prins soția infidelă cu alți bărbați. Certurile și bătăile ar fi continuat, motiv pentru care, în 2015, s-a ajuns la divorț.

Un an mai târziu, în 2016, contractul de stare civilă care îi mai unea pe cei doi a fost anulat. În hotărârea de divorț, instanța a decis ca fiul să îi fie încredințat mamei, în timp ce tatăl nici măcar nu ar fi solicitat program de vizită. Chiar și mutată la Constanța, Daniela a fost de acord ca tatăl să îl vadă pe micuț, tutela fiind comună, dar domiciliul, la mamă:

[highlight]„I-am dat copilul pe 23 decembrie, cu condiția să îl iau la începutul lunii ianuarie, înainte de începerea școlii. Pe 5 ianuarie am venit degeaba de la Constanța, fiindcă mi-a închis telefonul și nu a mai răspuns. Mi-a spus că va păstra el copilul. I-a smuls telefonul din mână în monentul în care l-am sunat, iar de atunci nu mai pot da de el.”, povestește Daniela.[/highlight]

Ieri, profesoara s-a învoit de la ore și a  venit din nou la Buzău. După ce a depus plângere penală la poliție, aspect confirmat de reprezentanții IPJ Buzău, tânăra a reușit să își înduplece fostul soț să vină împreună cu micuțul la sediul DGASPC. Aici, un consilier i-a explicat tatălui gravitatea faptei sale și că se poate alege cu dosar penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești.

În prezența reprezentanților DGASPC, cei doi au semnat un acord conform căruia Daniela își primea fiul înapoi. Numai că tatăl s-a folosit de un tertip, a luat copilul și a dispărut.

[highlight]„A motivat că ia băiatul la Stăncești, să-și ia la revedere de la rude. A fost însă doar un pretext ca iar să dispară și să nu mai răspundă la telefon.”, a mai povestit tânăra.[/highlight]

Aseară, în jurul orei 21:00, Daniela Caraiman se afla într-o parcare din Buzău. Epuizase toate metodele de a-și convinge soțul și aștepta o minune. De la Dumnezeu, de la familia fostului soț sau de la oamenii legii. Cercetările polițiștilor vor dura însă zile, dacă nu săptămâni, timp în care femeia nu își poate vedea fiul.

 • Dosar penal.

Dacă faptele se adeveresc, preotul din Stăncești va răspunde penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorului, faptă prevăzută de Noul Cod Penal la articolul 379.

După divorțul inițiat în 2015, Arhiepiscopia a pornit o anchetă bisericească, pentru a stabili dacă preotul a greșit. Soția acestuia și-a asumat însă întreaga vină, motiv pentru care părintele a fost lăsat să profeseze. 

loading...
Educaţie Știrile zilei

GALERIE FOTO: Cum arată o școală din mediul rural, construită în timp record!

Știrile zilei

Ce castel din România îți poți cumpăra cu 7 milioane de euro

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care o femeie descarcă un întreg spray lacrimogen pe holurile spitalului

8 comentarii

 1. Craciun at 14:46

  Tu fata buna de ce ti-ai asumat greseala si ai lasat un nenorocit sa poartea HAINA SFANTA..
  daca acest diabolic îți omoara copilu din motive de disperare si se sinucide si el…Dana sa iti fie invatatura de minte…acel infractor merita sa infunde puscaria..datorita oamenilor ca el sunt denigrati preoti cu har si credinta de Dumnezeu…hu…hu..meriti alungat cu pietre din fata altarului….

 2. Vasii at 14:54

  Un nenorocit…sa fie dat la acces direct sa vada intreaga tara cine este slujitorul Domnului..nu mai merita sa vada copilu nici in poza acest nemernic.daca Dzeu te ajuta sa iti gasesti copilu intreg ..pt ca acest diabolic este in stare de orice..Dana nu il ierta pt sperietura care i-a dat-o lui Teo..si sufetinta adusa familie tale..deschide dosar penal pt ca odata savarsind aceasta infracțiunea nu se va opri aici din motive de disperare..mare grija pe viitor..si Dumnezeu sa il aducă sanatos in bratele tale

  1. Vasii at 20:14

   Satana imbracata in haine de parinte?fi-va-r parintele fe ras sa va fie…comentam cum sa nu comentam dna…femeia asta are dovada clara de la medic cum a desfigurat-o…si chiar daca era adevarat ca ar fi umblat ea prost cum incercati dvt rudele lui s-o denigrati..el ca slujitor al Domnului nu trebuia s-o mutileze in halul ala.. divort si meriti cu Domnul…dar acest Parinte e un Drac nu este parinte..sa ne fereasca Dzeu de astfel de preoti

 3. Robert at 22:42

  Cea mai tare chestie e aia cu „n-a avut de ales”! Adică asta era ultima soluție nu? Știu foarte bine că o mare parte a buzoienilor sunt rămași în urma timpurilor, dar să scrii așa ceva mi se pare aberant! Iar conducerea SRL-ului BOR să spună că nu este treaba lor! Dar eu personal nu pot face altceva decât să-mi educ copiii și să sper că se vor ține departe de biserică și de PSD cele mai mari nenorociri ale acestui popor!

 4. cristescu ionut at 11:39

  Ce moralitate are fatuca aia …fiind prinsa de atatea ori in flagrant cu alti barbati ??? cum de instanta ia accordat ei copii ??? pe ce motiv ??? ca este mama ?! atat ?! Pe bune ??? unde ai este mai bine copilului …daca este sa privimdupa lege ? casa , educatie , sanatate etc … si ce lectii primeste acel copil de la mama ?? sa procedeze la fel in viata ?

 5. Vasiliev Elena at 15:53

  Intrebari pentru Cristescu Ionut:
  – Care sunt dovezile la dosar ca domnita ar fi fost prinsa si in flagrant cu alti barbati? Ai vreo dovada ?
  – De unde stii tu ca privind dupa lege copilulul este dat unde ii este mai bine ?
  – Nu crezi ca instanta a solicitat niste dovezi ca ar fi fost prinsa in acel flagrant cu alti barbati ? Martori ? Dovezi foto si video?
  – Nu crezi ca intr-o casnicie destramata vina nu o poarta o singura persoana ci este impartita ?
  – In baza caror dovezi afirmi ceea ce afirmi ?
  – De unde stii ce lectii ii da mama copilului? Sa procedeze cum?
  – Oricare ar fi motivele unei divergente nu ai dreptul sa iti lovesti sotia sau sotul. Se numeste Violenta Domestica si are o incadrare Civila si Penala. In Penal suna astfel – „Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
  Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”

  Eu as intreba de ce nu a luat instanta pozitie impotriva fostului sot – preot – pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala? Dar in acest caz ? Stie sotul ca risca interzicerea prin decizie judecatoreasca a apropierii de mama si copil la o anume distanta stabilita de instanta ?

  Repet. Vina nu o poarta doar femeia. Casnicia este un joc in doi nu de unul singur. Ambii au partile lor de vina.

  Sper sa raspunzi pertinent la intrebarile de mai sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *