Educaţie

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, un nou proiect educațional pentru liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău

Țara lui Andrei este un proiect de responsabilitate socială OMV Petrom. De 4 ani, Ţara lui Andrei îi susţine pe cei care ştiu, pot şi vor să-i inspire pe cei de lângă ei. Îi susţine pe toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună, în fiecare zi.


În acest an, ISJ Buzău anunță implicarea a 240 elevi din clasele IX-XI și a și 48 de profesori, din toate liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău în Tabăra Meseriașilor, din cadrul inițiativei România Meseriașă, un proiect de educație profesională și tehnică organizat de OMV Petrom, bazat pe ateliere de dezvoltare personală și profesională.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personal, cu sprijinul trainerilor și al mentorilor voluntari, elevii învață noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului, dar și responsabilitate civică. Elevii sunt încurajați să aleagă și să facă o meserie din pasiune și cu încrederea că vor fi respectați, vor deveni oameni pricepuți și prețuiți pentru munca lor. La atelierele practice, elevii lucrează alături de profesioniști în domeniul specific meseriei lor. Scopul principal este de a-i ajuta să fie mai pregătiți pentru piața muncii, la finalul studiilor.

În Tabăra Meseriașilor, din vara anului 2017, se pregătesc gratuit, viitori meseriaşi (selectați în urma unui concurs desfășurat în lunile mai-iunie), din următoarele județe și domenii:

  • județele Argeș, Bacău, Dâmbovița – 60 elevi, domeniul Petrol și gaze, în perioada 16 iulie – 22 iulie
  • Județul Buzău, în patru serii a câte 60 elevi și 48 profesori din toate liceele tehnologice și școli profesionale din județul Buzău:
    • Domeniul: Industria alimentară și Turism și alimentație 30 iulie – 5 august
    • Domeniul: Mecanică, 6 – 12 august
    • Domeniul: Industrie Textilă și Pielărie 20 – 26 august
    • Electric, electromecanică electronică și automatizări 27 august – 2 septembrie

Viitorii 60 de bucătari și ospătari buzoieni din Tabăra Meseriașilor 2017 au absolvit cu brio, vineri 04.08.2017, proba finală a seriei lor: au gătit și servit o cină pentru 60 de persoane, la Castelul Bran, la Casa de Ceai Regina Maria. Totul, după ce au participat timp de 3 zile la ateliere de dezvoltare personală cu trainerii de la Trend Consult, iar alte 3, în atelierele practice, cu cei mai buni mentori. Au învățat să gătească alături de Chef Cezar Munteanu și să servească în restaurant, împreună cu reprezentanții City Grill. Au folosit echipamente de ultimă tehnologie de la Conti Grup și au servit vinuri selecte marca Liliac. Evenimentul de vineri seară, 04.08.2017, a fost unul de excepție, iar elevii buzoieni au primit aplauzele binemeritate de la toți cei prezenți (vezi film https://www.facebook.com/taraluiandrei.ro/?fref=ts).

În această săptămână, se desfășoară cea de-a 3-a serie, a Mecanicilor, în Tabăra Meseriașilor, unde sunt prezenți 52 de băieți și 8 fete din liceele tehnologice și școli profesionale din județul Buzău.

,,Noua campanie OMV Petrom își propune să atragă atenția, în primul rând, asupra importanței meseriașilor – pentru că numai prin forța și încrederea unor oameni care practică o meserie cu pasiune și care știu să ofere servicii de calitate înaltă, România se poate dezvolta.

Compania dorește să susțină segmentul meseriașilor, astfel încât să fie în mai mare măsură respectați și apreciați. În acest sens, OMV Petrom lansează în cadrul campaniei România Meseriașă proiectul Tabăra Meseriașilor. România Meseriașă este o Românie altfel, o Românie în care sistemul educațional profesional e susținut. O Românie creată ținând cont de necesitățile companiilor și ale meseriașilor în egală măsură. O Românie în care, de la avocați până la zugravi, toți înțeleg cât de importanți sunt unii pentru ceilalți. O Românie în care croitorii, tâmplarii, cizmarii, zidarii sunt priviți cu respectul și aprecierea cuvenită.” – a spus Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom, în cadrul întâlnirii cu profesorii – reprezentanți ai liceelor tehnologice care a avut loc în luna aprilie 2017.

La finalul taberei, 40 elevi vor câștiga o bursă de studiu în valoare de 500 de lei/lună, pentru anul școlar 2017-2018.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Stimați cetățeni, ingenuitatea noastră imbecilă a atins cote periculoase. Cum adică, nu mai putem organiza o manifestare pentru tineret decât finanțați de OMV? OMV să-și plătească redevența în condiții decente, ca în Norvegia, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Emirate, de 22-35% nu batjocura de 3,5% ca la noi. Înainte de înstrăinare, Petrom SA extrăgea 6,1 milioane tone țiței/an. Azi OMV înregistrează în acte 4,7 milioane tone. Suntem furați pe față, în cel mai primitiv mod posibil. Contractul cu OMV a expirat în 2013. Pe ce bază suntem spoliați în continuare? Lăsați-i să plăteasacă cinstit, ori să se ducă învârtindu-se, iar noi să ne finanțăm gimnastica, educația, sănătatea, infrastructura, din valorificarea ccorectă, eficientă, cu simț național, a prețioaselor noastre zăcăminte de petrol și gaze. Când vedeți emisiuni „prezentate ” de OMV și alte scamatorii gen Țara lui Andreas, închideți televizorul, schimbați canalul, ca să nu ajungem cu toții la canal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button