Economic

ȚEPE cu adeverințe false, EPISODUL 2 / O angajată PROVIDENT a înșelat mai mulți buzoieni

„Escrocherie” cu repetiție la Buzău, în materie de credite bancare. După scandalul de anul trecut, în care asistenta Corina Donescu, de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, era acuzată că folosea adeverințele medicale ale pacienților pentru a obține împrumuturi, o nouă afacere necurată este scoasă la iveală de către polițiștii  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
Este vorba despre o buzoiancă în vârstă de 53 de ani, agent Provident, şi alte șapte persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 66 de ani, administratori de societăţi comerciale, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.credit
  • – „Modus operandi”
În fapt, în perioada 2011 – 2013 , în calitate de agent al unei societăţi bancare beneficiind de ajutorul celor 7 complici, femeia a încheiat contracte de credit, având ca titulari alte persoane, procurând şi folosind, în acest scop, adeverinţe de venit eliberate în fals.
De asemenea, profitând de funcţia sa, buzoianca a indus în eroare un număr de 15 persoane, convingându-le să încheie, prin intermediul ei, contracte de credit pe numele lor şi să îi predea acesteia o parte sau toată suma contractată, asigurându-le că va achita ratele aferente contractelor de credit încheiate.
Prejudiciul stabilit până la această dată este în sumă totală de 35.250 lei. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

                                – BACKGROUND –

Anul trecut, oamenii legii au scos la iveală că o reţea din care făceau parte asistenta Corina Donescu și alți trei angajaţi ai spitalului a reuşit să facă mai multe credite în numele unor pensionari internaţi. Sarcina cadrelor Corina-DONESCU2medicale era să facă rost de adeverinţe medicale aduse de pensionari pentru internare, pe numele cărora, ulterior, se făceau împrumuturi fără ca cei aflaţi pe patul de spital să ştie.
Apoi, respectivele adeverinţe erau furnizate unor alţi complici – angajate ale unor instituţii de creditare – care se foloseau de datele personale ale pensionarilor pentru a obţine împrumuturi. Angajatele aprobau creditele, iar sumele astfel obţinute erau împărţite între membrii grupării din care făcea parte şi Corina Donescu. Din datele polițiștilor, se pare că ar fi fost vorba despre 12 credite obţinute în acest mod, în va­loare totală de 130.000 de lei. Din gruparea infracţională făceau parte, în total, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 63 de ani.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button