EconomicȘtirile zilei

Tinerii antreprenori, sprijiniți cu câte 40.000 de euro | Proiectul ajunge și la Buzău

Pe 22 februarie 2018, Universitatea Ovidius din Constanța a anunțat lansarea proiectului „FROM IDEA TO ENTREPRENEURSHIP!”, cofinanțat din Instrumente Structurale prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul ajunge si la Buzau, marti 24 aprilie 2018, dezbaterea adresata celor interesati desfasurandu-se la sala de conferinta a Hotelului Orhideea, strada Iazul Morilor nr. 1, ora 16.00.

În cadrul proiectului, cele 350 de persoane formate în vederea dobândirii de abilități și aptitudini antreprenoriale vor avea oportunitatea și capacitatea certificată de a demara activități economice pe cont propriu putând contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii Sud-Est. Cele 39 de noi afaceri demarate vor asigura noi locuri de muncă, contribuind la dezideratul Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020 de crestere a gradului de ocupare.

În cadrul proiectului, se va organiza un curs de formare profesională competențe antreprenoriale durata 40 ore, concurs planuri de afaceri; stagiu de practică  durata 40 ore. În urma concursului de afaceri, 39 de planuri de afaceri vor fi selectate pentru finanțare si vor beneficia de servicii de mentorat/ consiliere/ consultanță. Valoarea maximă a subvenției acordate fiecărei întreprinderi nou-înființate în baza planului de afaceri aprobat este de 40.000 euro, reprezentând maxim 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Toate acestea se întâmplă în cadrul proiectului „FROM IDEA TO ENTREPRENEURSHIP- DE LA IDEE LA ANTREPRENORIAT”  (POCU/82/3.7/107000), cofinanțat din Instrumente Structurale prin Programul Operațional Capital Uman 2014–2020, lansat la Constanța. Proiectul este o inițiativă comună a UNIVERSITĂȚII ”OVIDIUS” din Constanța, în calitate de beneficiar împreună cu GEA STRATEGY&CONSULTING, PROJECT MANAGEMENT SOLUTION , în calitate de parteneri.

„La finalul proiectului, vor fi îmbunătățite competențele antreprenoriale pentru 350 de persoane fizice (de ex., someri, persoane inactive, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul creării de noi locuri de munca), cu certificare ANC;

-39 de idei de afaceri selectate, subventionte in cuantum de maxim 40.000 euro;

-Prin selectarea planurilor de afaceri, acest rezultat contribuie la finanțarea și implementarea unor planuri de afaceri astfel incât prin proiect să înființăm 39 de IMM-uri (cel puțin 2 întreprinderi sprijinite și înființate în fiecare județ al regiunii de dezvoltare vizate) care sunt sustenabile și funcționale.

-Crearea a cel putin 78 de locuri de munca (cel putin 2 pentru fiecare afacere inițiată și dezvoltată)

-Promovarea conceptului de antreprenoriat de tip START UP prin diseminarea rezultatelor și a indicatorilor atinși în proiect.

-Menținerea celor 78 de locuri de munca create in cadrul intreprinderilor infiintate prin proiect pentru perioada de sustenabilitate (minim 6 luni de zile dupa acordarea sprijinului)

-Functionalitatea celor 39 de intreprinderi create prin proiect pentru o perioada de minim 18 luni

-Acordarea a 3 premii: loc. I = 4.500 lei; loc. II = 3.000 lei; loc. III = 1.500 lei

-Suport de curs de competente antreprenoriale acreditat ANC”, se arată în comunicatul de presă remis de organizatori.

Persoană de contact:

Lect. univ. dr. Costin Octavian ȘORICI

MANAGER DE PROIECT

Adresa email: [email protected]

UNIVERSITATEA ”OVIDIUS” DIN CONSTANȚA

Bd. Mamaia, nr.124, Constanţa, jud Constanţa, codul poştal 900527

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!