Știrile zilei

„Toate drumurile duc pe Calea Eroilor!” | MESAJUL unui preot buzoian

Data de 17 mai 2018 va rămâne cu siguranță în istoria Buzăului, cel puțin pentru impresionanta organizare din jurul sărbătoririi Zilei Eroilor. Oficialități, clerici, militari, lideri din administrație și buzoieni dornici să-i cinstească pe ostașii căzuți pe fronturile de luptă pentru apărarea patriei vor participa la evenimentele ocazionate de cel mai mare eveniment dedicat eroilor.

Mișcării inițiate de Primărie s-au raliat, pe parcurs, buzoieni din aproape toate mediile sociale, de la militari până la profesori și preoți. Unul dintre clericii iubiți de buzoieni, Pr. Prof. Romeo Ene, a postat pe Facebook un mesaj din care transpare ideea comuniunii sufletești sub cupola Unirii, într-un moment în care inimile și căile tuturor ar trebui să conveargă către noua Cale a Eroilor din Buzău:

Pr. Romeo Ene

„Ca să ajungi pe Calea Eroilor, trebuie să parcurgi Bulevardul Unirii, care aminteste de Unirea de la 1859, pe care A.I Cuza a mers în drumul său spre Bucuresti  sau să mergi pe Bvd Maresal Averescu, comandantul Armatei Romane în Primul Razboi Mondial (1918) și predecesor al lui Al. Marghiloman, în fruntea guvernului României sau să străbati Bvd 1 Decembrie 1918, redenumit dupa Revolutia din Decembrie 1989, pentru a aminti de Marea Unire a românilor. [highlight]Zilele acestea, toate drumurile duc pe CALEA EROILOR![/highlight] Cine s-ar fi gândit că străzile Buzăului, de-a lungul timpului, s-au așezat ca o săgeată spre ceea ce vom comemora la 17 mai 2018: Ziua Eroilor, 100 de ani de Romania””, a transmis părintele Romeo Ene în intervenția sa.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Educaţie Știrile zilei

Ce ar putea funcționa în clădirea Liceului 5, după desființarea acestuia

Administrație Știrile zilei

RECUNOAȘTERE: Marin Dumitru, Cetățean de Onoare al județului Buzău!

Știrile zilei

S-a aruncat de la etaj după o ceartă cu soția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *