Orașul tău Știrile zilei

Totul e perfect în localurile din Buzău!

Tăcerea absolută a instituțiilor din domeniul alimentației publice și al siguranței alimentelor mă face să fiu foarte liniștit în ceea ce privește hrana de zi cu zi a buzoienilor. Totul merge strună în zona aceasta atât de sensibilă și, totuși, atât de perfectă! 

Pesemne că în Constanța, de pildă, patronii localurilor și ai altor unități din domeniul alimentației sunt altfel decât cei din Buzău. Acolo nu e săptămână fără ca inspectorii DSV sau ai OPC să nu descopere nereguli grave în bucătăriile restaurantelor sau în fast-fooduri. Știri pe tema asta, nenumărate. Cred că sunteți obișnuiți cu ele. Mici vechi de un an, alimente depozitate în toaletă, carne stricată, gândaci, produse expirate și așa mai departe.

Nu, nene, la Buzău nu-i așa. La Buzău domeniul atât de perfect, încât a devenit impenetrabil. Nici nu mai are rost să te duci să verifici un fast-food să vezi dacă prin magazia de produse colcăie gândacii sau dacă alimentele sunt ținute în condiții decente, ca nu cumva să facă viermi. Pierzi timpul. Totul merge brici.

Altfel nu îmi explic tăcerea instituțiilor în cauză. De când scriu pe site-ul ăsta, n-am primit măcar o informare despre un local prins în offsaid, deși reclamații am tot primit.

Dar nu le-am acordat credit, fiindcă înțeleg, din tăcerea generală instalată peste domeniul alimentației publice buzoiene, că totul e la locul lui.

În presă nu ai voie să colportezi zvonuri. N-ai dovezi, suspenzi judecata și gata. Fără nimic palpabil, acuzi omul degeaba. De aceea, considerați că fotografia cu viermele din pahar e de pe planeta Marte, acolo unde tocmai s-a descoperit viață, iar locuitorii și-au făcut niște pizzerii super faine. Recomand!👍

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Orașul tău Știrile zilei

„Black Friday is every day” la o companie din Buzău

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care două mașini se răstoarnă pe E85

Știrile zilei

Bătut cu BESTIALITATE de doi tineri | Ce s-a întâmplat cu victima

2 comentarii

  1. Rady at 9:10

    Bine punctat! În Buzău, cei care au localuri de alimentație publica sunt „conectați” unde trebuie. Nu sunt controlați, nu sunt „deranjați”, atât timp cât contribuie unde trebuie.
    Cred ca cel puțin jumătate dintre aceste localuri nu respecta normele legale, plus ca în marea lor majoritate evaziunea fiscala este la ea acasă. Ce bon fiscal, ce factura, nimic! Dar, autoritățile noastre nu vad, dorm în bocanci.
    Oraș mic, oameni putini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *