Știrile zilei

ULTIMA ORĂ!

Ministrul Carmen Dan cere demiterea chestorului buzoian Bogdan Despescu, șeful Poliției Române. Șefa MAI se declară nemulțumită de modul în care a fost gestionată ancheta în cazul polițistului de la Rutieră acuzat de pedofilie. „Atacuri în rafală la adresa polițiștilor”, titrează Știri pe Surse.


Ministrul de Interne Carmen Dan a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de demitere a șefului Poliției Române, chestorul buzoian Bogdan Despescu.

„Am cerut câteva clarificări de la conducerea Poliției Române. Am constatat că Poliția Română a făcut o informare foarte rapidă rin cadrul IGPR. Niciun polițist nu și-a asumat responsdabilitatea pentru faptul că din 2009 și până astăzi nu s-a lucrat în primul dosar în care polițistul era acuzat. Am aflat că testele sunt irelevante și aflăm că trebuie să schimbăm bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea că merge și așa.

Eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași superficialitate din partea șefilor Poliției Române. Din păcate, această atitudine este o constantă și îmi pare rău că nu am putut să schimb. (…) Explicațiile de aseară le apreciez lacunare și această situație îmi dă convigerea că nu se vor putea realiza schimbări în sistem, cel puțin nu în actuala formulă.

Am trimis puțin mai devreme premierului propunerea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu”, a declarat Carmen Dan.

Chestorul Bogdan Despescu se află la comanda Poliției Române din 10 decembrie 2015, atunci când a fost instalat în locul lui Petre Tobă. Fostul șef al IPJ Constanța a fost avansat în grad profesional de către Klaus Iohannis, la 29 noiembrie 2017, devenind chestor șef de poliție.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

GHINION teribil pentru un șofer buzoian (foto)

Știrile zilei

UPDATE: Accident pe Bulevard | Șofer băut (foto)

Anunțuri Știrile zilei

Curs la Buzău | ULTIMELE LOCURI

1 comentariu

  1. Rady at 18:43

    Mai bine ar pleca Carmen Dan, ca oricum habar nu are cu ce se mănâncă funcția sa. Și sa îl ia și pe Dragnea și sa se ducă de unde au venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *