Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Autorități în alertă! Risc de inundații pe râul Buzău

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis cod portocaliu de inundații începând din această seară, de la ora 19:20, până miercuri 02:00. Astfel, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, de marți, ora 12.30, până pe 14 martie 2018 ora 22.00, vor fi scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție, în bazinul superior și afluenții bazin mijlociu – râul Buzău și bazinul mijlociu și inferior al râului Râmnicu Sărat.

Ultimele prognoze pentru următoarea perioadă arată că debitul râului Buzău ar putea creşte, regimul de exploatare al Acumulării Siriu fiind de ape mari, se arată într-o informare emisă de Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău-Sistemul Hidrotehnic Siriu.

Este posibil ca în următoarele zile să se efectueze manevre cu uvrajele barajului, cu evacuări de debite în aval pe râul Buzău de până la 70 mc/sec.

În acest context, autoritățile din Vadu Pașii au dispus măsuri corespunzătoare pe raza administrativ teritorială, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă şi informarea operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în zona râului Buzău, inclusiv cei care excavează în albia râului.

Una dintre măsuri vizează restricționarea traficului pe podul de tuburi din albia râului Buzău, care leagă satul Scurtești de Șoseaua Brăilei, și podețul peste pârâul Câlnău, în scop preventiv, întrucât debitul apei este în continuă creștere. 

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

O nouă amenințare la granița cu Buzăul!

Știrile zilei

Tânăr răpus de o boală cumplită

Orașul tău Știrile zilei

Ce va apărea pe gardul Crângului | „Vinovat”, domnul din imagine (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *