Administrație Orașul tău Știrile zilei

Semafoare care indică iubire

Începând din această seară, culoarea roșie a semafoarelor din Buzău va fi prevăzută cu…inimioare! Însemnele iubirii vor rămâne aici până pe 8 martie, măsura fiind luată în premieră de autoritățile buzoiene care vor să marcheze în acest fel Valentine’s Day, Dragobetele, dar și începutul primăverii.

Dacă până acum semafoarele aveau săgeți, în luna iubirii se pun inimioare. Chiar în aceste momente se lucrează în intersecțiile buzoiene, acolo unde sunt montate, peste culoarea roșie a semaforului niște cartoane sub formă de inimioară:

[highlight]„Se montează, între lentilă și carcasă un carton sub formă de inimioară. Toate semafoarele vor fi modificate și vor rămâne așa până pe 8 martie, ca să prindem și Valentine’s Day de pe 14 februarie, și Dragobetele de pe 24 februarie. Pe 8 martie se vor scoate aceste forme și se va reveni la forma inițială.”[/highlight], a declarat, pentru „Reporter Buzoian”, viceprimarul Ionuț Apostu.

Pe 14 februarie, tot întregul Occident sărbătorește Valentine’s Day, considerată sărbătoarea oficială a îndrăgostiţilor. În România, tinerii sărbătoresc doi patroni ai iubirii: Dragobetele, fiul cel chipeş, iubăreţ şi năvalnic al Dochiei, şi pe Sfântul Valentin.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

A făcut infarct în timp ce stătea la masă!

Știrile zilei

VITEZĂ. Impact nimicitor. Doi bărbați, în spital

Social Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Ayan are nevoie de ajutor!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *