Semafoare care indică iubire

Începând din această seară, culoarea roșie a semafoarelor din Buzău va fi prevăzută cu…inimioare! Însemnele iubirii vor rămâne aici până pe 8 martie, măsura fiind luată în premieră de autoritățile buzoiene care vor să marcheze în acest fel Valentine’s Day, Dragobetele, dar și începutul primăverii.

Dacă până acum semafoarele aveau săgeți, în luna iubirii se pun inimioare. Chiar în aceste momente se lucrează în intersecțiile buzoiene, acolo unde sunt montate, peste culoarea roșie a semaforului niște cartoane sub formă de inimioară:

„Se montează, între lentilă și carcasă un carton sub formă de inimioară. Toate semafoarele vor fi modificate și vor rămâne așa până pe 8 martie, ca să prindem și Valentine’s Day de pe 14 februarie, și Dragobetele de pe 24 februarie. Pe 8 martie se vor scoate aceste forme și se va reveni la forma inițială.”, a declarat, pentru „Reporter Buzoian”, viceprimarul Ionuț Apostu.

Pe 14 februarie, tot întregul Occident sărbătorește Valentine’s Day, considerată sărbătoarea oficială a îndrăgostiţilor. În România, tinerii sărbătoresc doi patroni ai iubirii: Dragobetele, fiul cel chipeş, iubăreţ şi năvalnic al Dochiei, şi pe Sfântul Valentin.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

3 comments

  1. Nu v-ati gandit si la cei care urasc sarbatoarea asta .. 😑😶 Bleah, nu-mi place

  2. BANI ARUNCATI DE POMANA

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*