Educaţie Știrile zilei

ULTIMA ORĂ! Cele trei inspectoare generale au fost DEMISE

Ministerul Educației a emis astăzi ordinele de încetare a mandatelor de inspector școlar general pentru cele trei șefe ale IȘJ Buzău. Contractele de management ale celei trei inspectoare se desfac începând cu data de astăzi.

Generala Florina Stoian și adjunctele Nela Wamsiedel și Daniela Palcău au primit astăzi, prin fax, ordinele de încetare a contractelor de management. Ministerul Educației a decis ca cele trei inspectoare să părăsească IȘJ Buzău începând cu data de astăzi, deși acestea obținuseră un certificat de grefă privind contestarea în instanță a evaluării care a dus la demiterea lor.

Orindele de astăzi vin în urma acordării de către Minister a calificativului „Nesatisfăcător” celor trei inspectoare generale ale IȘJ Buzău. Evaluarea a fost deja contestată în instanță, iar Florina Stoian a precizat că va ataca și ordinele de astăzi:

„Aceleași ordine au mai sosit astăzi și la Vrancea. În celelalte județe, colegii care au primit nesatisfăcător se află în concediu medical, tocmai pentru a evita aceste ordine de demitere. Eu nu am vrut să mă prevalez de acest subterfugiu. Mă voi adresa în continuare instanței și sper să ni se facă dreptate.”, a declarat, pentru Reporter Buzoian, inspectorul școlar general, Florina Stoian.

Scandalul calificativelor datează de la începutul acestui an, atunci cele trei șefe ale IȘJ Buzău s-au trezit cu „Nesatisfăcător” în urma evaluării realizate de minister în toamna anului trecut. Inițial, mai-marii Educației de la București recunoscuseră că existaseră vicii de procedură în evaluarea șefelor IȘJ Buzău, însă, după nici două luni, calificativele au rămas neschimbate.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Iubesti sportul? Iata cum te poti bucura in Decembrie de hobby-ul tau!

Știrile zilei

O nouă amenințare la granița cu Buzăul!

Știrile zilei

Tânăr răpus de o boală cumplită

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *