Politică Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Cine se implică în lupta împotriva etnobotanicelor

O organizație politică din Buzău ia inițiativa unor consultări publice cu tinerii, în urma cărora aceștia să conștientizeze pericolul drogurilor. TSD Buzău, căci despre el este vorba, a mai avut o poziție publică puternică acum circa zece ani, atunci când a protestat în stradă față de existența în orașul nostru a unor „magazine de vise”.

Inițiativa Tineretului Social Democrat Buzău a apărut după ce, în ultima perioadă, în presa buzoiană au fost mediatizate numeroase cazuri despre tineri care au ajuns la spital în urma consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Tinerii social democrați buzoieni au demarat o campanie de conștientizare, considerând că este de datoria lor să informeze persoanele de aceeași vârstă cu ei despre efectele negative ale drogurilor.

Sub denumirea „Tineri Stop Droguri”, acrostih ce conține inițialele TSD, membrii organizației și-au propus să se întâlnească și să discute cu tinerii, să le ofere materiale informative și să promoveze alternative la o viaţă sănătoasă.

Iată mesajul publicat pe pagina de Facebook a TSD Buzău:

Tinerii social democrati nu au ramas indiferenti la cazurile cu final nefericit, ale consumului de etnobotanice. Tot mai multe victime, din randurile tinerilor, cad prada tentatiei si uneori sfarsesc tragic.
Suntem tineri, este de datoria noastra sa ducem o campanie de informare asupra riscurilor si consecintelor care deriva din consumul de droguri. Zilele urmatoare dorim sa ne intalnim cu tineri, din Municipiul Buzau, sa le oferim materiale informative si sa-i incurajam in activitati constructive specifice varstei lor.
Doar prin implicare putem schimba ceva.

Efectele consumului de droguri:
– Drogurile produc dependenta
– Schimbarea comportamentului
– Stari de somnolenta si apatie
– Treceri fara motiv de la veselie la tristete
– Pierderea apetitului alimentar

Riscurile consumului de droguri:
– Infarct sau hemoragii cerebrale
– Deces
– Abandon scolar
– Pierderea locului de munca
– Infractionalitate

Prevenirea consumului de droguri:
Cea mai eficienta metoda de prevenire este informarea ta si a semenilor despre droguri. Ce sunt? Ce efecte si riscuri grave produc?

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

UPDATE: Accident pe Bulevard | Șofer băut (foto)

Anunțuri Știrile zilei

Curs la Buzău | ULTIMELE LOCURI

Diverse

AM AFLAT | VĂ INFORMĂM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *