Politică Știrile zilei

Deputatul Marcel Ciolacu: „Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei”

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, se alătură grupului de social-democrați care îi cer demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al formațiunii politice și din fruntea Camerei Deputaților.

În urmă cu puțin timp, liderul PSD Buzău a anunțat că va susține Scrisoarea semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, care îi cer demisia lui Dragnea aducând și argumente în acest sens.

În mesajul său, deputatul Marcel Ciolacu a vorbit despre responsabilitate și solidaritate în partid, într-un moment în care formațiunea politică este atacată din toate părțile.

Liderul PSD Buzău, care este și membru CEX – având un cuvânt important de spus în cazul unei eventuale demiteri – a mai vorbit despre anumite decizii greșite luate în timpul conducerii lui Dragnea, care dăinuie de prea mult timp și care fac rău partidului:

Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor și a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câștigăm alegeri și să guvernăm corect.

Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare.
Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.
Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.

Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate. E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE.

Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor!

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Accident pe DN1B | O persoană a rămas încarcerată

Știrile zilei

VIDEO: Ce credeți că face persoana din imagine?

Știrile zilei

FOTO: A întors mașina în drum! | Ce s-a întâmplat după aceea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *