Educaţie Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Evaluare Națională 2018 | Avem subiectele la limba și literatura română!

Prima probă a Evaluării Naţionale 2018, la limba şi literatura română, are loc astăzi, 11 iunie 2018. Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, proba la Limba și literatura maternă.

În cadrul probei de limba și literatura română, La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text la prima vedere, aparținând genului epic. Printre cerințe, elevii au avut de demonstrat și apartenența textului la genul epic.

La al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat o serie de cerințe pe baza unui text nonliterar. Ultima cerință a fost ca elevii să relateze o întâmplare petrecută într-o cetate.

Examenul de limba și literatura română de la Evaluare Națională 2018 este compus din 2 subiecte, fiecare cu câte două subpuncte, A și B. Se pornește de la texte la prima vedere, iar elevilor li se testează buna înțelegere a limbii, dar și noțiuni de gramatică.

Sursa: www.vrancea24.ro

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Începe viscolul! | Autoritățile sunt în ALERTĂ

Știrile zilei

Circulație OPRITĂ pe Calea Eroilor!

Știrile zilei

BUZĂU: Ce primesc participanții la Ziua Națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *