Politică Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Evoluții în scandalul momentului | Semnal important dintr-un județ ROȘU

PSD stă pe un butoi pulbere, după ruptura dintre președintele Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose. Deși niciunul nu o recunoaște, între cei doi există un conflict, pe cale să fie tranșat în Comitetul Executiv de luni. Între timp, un lider important din PSD își afirmă sprijinul pentru tabăra Tudose-Ciolacu, semnal de care majoritatea pesedistă ar putea ține cont în contextul unui vot care să decidă soarta conducerii partidului.

În cadrul unei postări pe Facebook, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, afirmă că România are în acest moment o guvernare bună, iar liderul Executivului, Mihai Tudose, se poate baza pe sprijinul său.

Neagu, cel care este și președinte executiv al PSD Buzău, este o voce autoritară în județ, cei aproape 80 de primari social-democrați fiindu-i loiali și datorită faptului că au primit susținere din partea Consiliului Județean în ultimii ani. În cuvinte simple, mesajul președintelui CJ Buzău nu este altceva decât o confirmare a faptului că vicepremierul Marcel Ciolacu și premierul Mihai Tudose au susinerea unui județ important în cazul unor alegeri în partid, în urma cărora Dragnea să fie debarcat.

Trebuie spus că mesajul lui Emanoil Neagu vine într-un moment cheie pentru evoluția scandalului din PSD, la doar două zile înaintea CEX-ului care ar putea decide soarta conducerii partidului, dar și a guvernării Tudose.

„Avem o Guvernare buna si un premier capabil sa implementeze programul de guvernare votat de romani! Guvernul Tudose are toata sustinerea mea! A demonstrat ca poate asigura o guvernare eficienta, ca echipa de guvernare are foarte multe realizari, bazate si pe o stransa colaborare cu administratia publica locala.
Romania are nevoie de o guvernare stabila! Un guvern nu poate asigura cresterea economica si dezvoltarea tarii daca nu are continuitate in activitate! Sa nu uitam ca ne aflam in Anul Centenarului si este foarte important sa demonstram ca suntem uniti si vom duce la indeplinire toate promisiunile facute romanilor!”, a scirs Petre Emanoil Neagu pe Facebook.

Tot astăzi, președintele PSD Constanța a transmis, la rândul său, un mesaj de susținere pentru Mihai Tudose. Felix Stroe vorbește despre democratizarea puterii de decizie în partid și afirmă că, dacă Tudose are responsabilitatea actului de guvernare, atunci trebuie sa aibă și decizia.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr BĂTUT și TÂLHĂRIT de un consătean!

Știrile zilei

Iubesti sportul? Iata cum te poti bucura in Decembrie de hobby-ul tau!

Știrile zilei

O nouă amenințare la granița cu Buzăul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *