Orașul tău Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Încă un semafor cu buton în municipiul Buzău

Soluție pentru descongestionarea traficul din nordul comercial al orașului. Comisia pentru siguranță rutieră a municipiului Buzău a decis în urmă cu puțin timp montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni din dreptul Carrefour, care face legătura cu Penny și Galleria Mall.

Decizia vine în urma unor solicitări insistente ale Prefecturii Buzău, care încasează acum toate loviturile pentru aglomerația produsă de lucrările la podul de la Mărăcineni. Cozile de mașini se întind de la pod și până la rondul de la Carrefour, șoferii pierzându-și răbdarea din cauza timpilor mari de așteptare.

Semaforul cu buton va ajunge la Buzău în circa o săptămână și va fi montat la trecerea de pietoni care leagă Carrefour de Penny Market, prin B-dul Unirii. Prefectura solicitase desființarea acestei zebre, însă Primăria nu a răspuns pozitiv acestei cereri.

De asemenea, prefectul Carmen Ichim mai ceruse mutarea trecerii de pietoni din capătul străzii Frăsinet câțiva metri mai înspre Kaufland, pentru a mai reduce din aglomerație.

Astăzi, la ora 11.00, au fost demarate lucrările la rostul de dilatație de pe podul nou. Restricția de circulație a fost instituită pe o bandă, pe sensul de mers Buzău – Râmnicu Sărat.

Lucrările ar urma să dureze câteva zile, până când va intra în lucru celălalt sens de mers, al cărui carosabil este plin de găuri. Dacă totul merge bine, până la sfârșitul lunii iulie podul ar urma să fie dat în folosință.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Spitalul Judetean, sub asediu! | Polițiștii intervin!

Știrile zilei

ACUM, pe DN 10! | Trafic îngreunat

Știrile zilei

SOLUȚIE: Cum ar putea scăpa Vlase de corvoada căruciorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *