Politică

Iohannis a acceptat propunerea Sorin Grindeanu premier

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, alege o altă metodă de desemnare a noului premier propus de majoritatea PSD-ALDE. În urmă cu puțin timp, Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de prim-ministru a lui Sorin Grindeanu, fără a mai ieși public și a face anunțul sau a face declarații alături de noul premier, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Dacian Cioloș.

Decretul semnat astăzi de Președinte trimite mingea în terenul social-democraților, care își pot forma acum guvernul. Începând de azi, Grindeanu are zece zile la dispoziție pentru a înainta Președintelui propria formulă de cabinet, după care vor urma audierile miniștrilor în comisii și votul de încredere cerut în Parlament.

Alegând metoda decretului, Iohannis se limitează la o relație strict instituțională cu viitorul prim-ministru, lucru deloc surprinzător, dacă este să luăm în calcul relația președintelui cu PSD și ALDE.

Cel mai probabil, lista noilor miniștri va fi prezentată în primele zile ale anului viitor.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Spitalul Judetean, sub asediu! | Polițiștii intervin!

Știrile zilei

ACUM, pe DN 10! | Trafic îngreunat

Știrile zilei

SOLUȚIE: Cum ar putea scăpa Vlase de corvoada căruciorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *