Iohannis a acceptat propunerea Sorin Grindeanu premier

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, alege o altă metodă de desemnare a noului premier propus de majoritatea PSD-ALDE. În urmă cu puțin timp, Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de prim-ministru a lui Sorin Grindeanu, fără a mai ieși public și a face anunțul sau a face declarații alături de noul premier, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Dacian Cioloș.

Decretul semnat astăzi de Președinte trimite mingea în terenul social-democraților, care își pot forma acum guvernul. Începând de azi, Grindeanu are zece zile la dispoziție pentru a înainta Președintelui propria formulă de cabinet, după care vor urma audierile miniștrilor în comisii și votul de încredere cerut în Parlament.

Alegând metoda decretului, Iohannis se limitează la o relație strict instituțională cu viitorul prim-ministru, lucru deloc surprinzător, dacă este să luăm în calcul relația președintelui cu PSD și ALDE.

Cel mai probabil, lista noilor miniștri va fi prezentată în primele zile ale anului viitor.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*