Educaţie

Un nou proiect la Școala Gimnazială Măgura

„Învățare creativă pentru o școală incluzivă” este numele noului proiect ce se desfășoară la Școala Gimnazială Măgura începând de la 1 iulie 2017, în paralel cu alte două proiecte. Chiar și după ce au reușit să primească în anul școlar trecut titlul de „școală europeană”, fiind singura unitate de învățământ din mediul rural din județul Buzău cu o astfel de titulatură, Școala Gimnazială Măgura continuă seria activităților și proiectelor care i-au adus recunoașterea în rândul celorlalte unități de învățământ din județ.

Proiectul care se desfășoară în perioada 01.VI.2017 – 30.XI.2018 urmărește ameliorarea anumitor nevoi semnalate, și anume: motivarea pentru învățare, atragerea elevilor și părinților către școală, creșterea calității mediului educațional, transmiterea valorilor și modelelor europene întregii comunități educaționale. Membrii echipei de proiect își propun realizarea a nouă mobilități, prin participarea cadrelor didactice de la toate nivelurile de învățământ din unitate, la activități de formare care să vină în sprijinul soluționării nevoilor identificate ale școlii.

Astfel, cadrele didactice ale unității vor participa la mobilități și activități organizate de către diverse instituții din Olanda, Cipru și Malta, având ca obiective dobândirea unor cunoștințe solide din domeniul strategiilor didactice de combatere a absenteismului și părăsirii timpurii a școlii, managementului clasei sau tehnicilor de mediere, incluziunii prin educație non-formală, competențelor legate de lupta împotriva excluziunii.

Rezultatele preconizate de către membrii echipei de proiect sunt scăderea numărului de absențe, reducerea sau chiar eliminarea situațiilor de abandon școlar, dezvoltarea competențelor de aplicare a metodelor creative în cadrul procesului didactic, transferul incluziunii ca valoare europeană întregii comunități, astfel încât Școala Gimnazială Măgura să rămână și mai departe una dintre unitățile de învățământ de prestigiu din județul nostru. (Gabriel Florin Macsim)

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Drum inundat! | Politiștii sunt în teren

Știrile zilei

Accident rutier pe E85 | Trafic îngreunat

Știrile zilei

BUZĂU: O apă curgătoare va traversa orașul | Vor apărea terase, galerii comerciale și mori miniaturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *