Orașul tău Știrile zilei

V-AR PLĂCEA SĂ AVEM AȘA CEVA ÎN BUZĂU?

Dispozitivul de mai sus – căruia haideți să-i spunem „Energy Tree” –  este o stație de încărcare pentru dispozitive mobile și Internet wireless, instalată permanent în spațiile publice pentru a oferi trecătorilor posibilitatea de a-și încărca gratuit dispozitivele mobile. Proiectul este unul inovativ și fezabil, mai ales într-un Buzău care a prins gustul dezvoltării și care pare să aibă și resursele necesare pentru asta.

Un astfel de spațiu a fost amenajat deja în Timișoara, acolo unde locuitorii își pot încărca telefoanele mobile folosind energia solară. Imaginea de mai sus este realizată însă într-un alt loc care stă sub semnul inovării, grație implicării companiei OMV. Mai exact, „Energy Tree-ul” din imagine a fost realizat de câțiva elevi pricepuți și amplasat în curtea unei pensiuni din Bran. Aici se desfășoară, an de an, proiecte ale OMV Petrom pentru tinerii care vor să învețe o meserie și să contribuie, prin eforturile lor, la creșterea calității vieții și la progresul propriu.

Este greu de estimat cam cât ar costa o astfel de stație, având în vedere că e făcută doar din lemn, fier, baterii și panouri prefabricate. Mai mult decât atât, există companii specializate care produc astfel de stații.

Cum ar arăta câțiva „Copaci Energetici” în Buzău? Ar îmbunătăți arhitectura urbană a Pieței Dacia – de exemplu – sau sunt mai frumoase băncile din beton? Și, până la urmă, ar fi utile zecile de capete de încărcătoare buzoienilor care au rămas fără baterie la telefon, tabletă sau mai știu eu ce gadget?

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

BUZĂU: Și-au băut mințile!

Știrile zilei

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 62 de ani

Știrile zilei

Cum explică primarul Mitroiu parada mașinilor de gunoi

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *