Val de înscrieri la Palatul Copiilor | Cursurile gratuite și rezultatele, magnet pentru părinți

Renumit pentru performanțele deosebite obținute de-a lungul anilor, Palatul Copiilor Buzău se bucură de un val record de înscrieri pentru anul școlar 2017-2018. Potrivit conducerii instituției, în prima jumătate a lunii septembrie s-au înscris peste 500 de copii care vor trece pentru prima dată pragul Palatului.

Cee ce îi atrage pe copii la instituția cu profil extrașcolar cu cele mai multe rezultate la competițiile interne și internaționale este dorința de a-și petrece timpul în mod constructiv, altfel decât în fața calculatorului, dezvoltându-și abilități și valorificând aptitudini:

„Față de anul trecut, numărul înscrierilor a crescut cu aproape 50%. Părinții vin către noi pentru că își doresc o alternativă de petrecere a timpului liber pentru copiii dumnealor. (…) De asemenea, oferta bogată a cercurilor răspunde nevoilor educaționale actuale. La Palatul Copiilor, elevii se descoperă pe sine, își valorifică aptitudini, își dezvoltă latura artistică și pleacă mai pozitivi și mai pregătiți.”, a precizat directorul adjunct al instituției, prof. Daniela Voicu.

Palatul Copiilor Buzău vine și în acest an școlar în întâmpinarea elevilor cu o bogată ofertă educațională. Preşcolarii şi elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal pot alege una sau sau mai multe activităţi instructiv-educative din oferta educațională a celor nouăsprezece cercuri existente.

Înscrierile se pot face pe tot parcursul lunii septembrie, de luni până vineri, între orele 09.00 și 16:00, la sediul din B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 20, prin completarea unui formular tip. Vârsta minimă de înscriere este de cinci ani.

Participarea la cursuri este gratuită, un elev având posibilitatea să se înscrie și să frecventeze două sau mai multe cercuri în același an școlar.

Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2017, ora 09:00, la sediul instituției din B-dul Nicolae Bălcescu. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților locale, membri ai corpului profesoral, elevi și părinți. Orarul fiecărui cerc va fi comunicat imediat după spectacolul inaugural.

Oferta educațională a instituției pentru anul școlar 2017-2018 cuprinde următoarele cercuri:

1.ARTA DECORATIVĂ / ARTĂ POPULARĂ
2. ARTĂ PLASTICĂ – PICTURĂ
3. CANTO POPULAR
4. CENACLU LITERAR
5. CULTURA ŞI CIVILIZAŢIE ENGLEZĂ
6. DANS MODERN 
7. DANS POPULAR
8. DESIGN VESTIMENTAR
9. MUZICĂ UŞOARĂ / COR-GRUP VOCAL
10. REDACŢIE PRESĂ / RADIO-TV
11. TEATRU/ FILM
12. TEATRU DE PĂPUŞI
13. TENIS DE CÂMP
14. AEROMODELE
15. ELECTROTEHNICĂ
16. INFORMATICĂ / PAGINI WEB PROGRAMARE
17. KARTING / AUTOMODELISM

18.CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ROMÂNEASCĂ
19. ŞAH 

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*