Educaţie

Veste URIAȘĂ pentru elevii buzoieni!

O practică pe care mulți dintre elevii buzoieni o considerau nedreaptă ar putea lua sfârșit. 

Primăria Municipiului Buzău ia în calcul să subvenționeze și abonamentele elevilor care locuiesc în mediul rural, dar care studiază la unități de învățământ din municipiul Buzău. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în viitor, după ce vor fi studiate toate aspectele legate de legalitate.

În ultima vreme, mai mulți elevi din mediul rural i-au scris edilului Constantin Toma, cu rugămintea ca și ei să primească abonamente gratuite pe autobuzele Trans Bus. Solicitarea lor are la bază faptul că studiază în oraș și își petrec aici o mare parte a timpului. Unii dintre elevii de la țară fac naveta zilnic, însă există și mulți elevi care locuiesc în gazdă, fără a avea însă mutație pe Buzău.

Elevilor din mediul rural li se pare inechitabilă măsura acordării de abonamente gratuite doar celor cu domiciliul în municipiul Buzău:

Noi, cei care stăm în gazdă, plătim și chirie, și autobuz ca să mergem la liceu. Cei din oraș au gratuitate, iar cei care fac naveta cu autobuzele județene primesc și ei jumătate din prețul abonamentului. Unde este dreptatea?”, se întreabă Nicoleta, elevă la un liceu din municipiul Buzău.

Deși, în prezent, nu se poate formula un răspuns ferm, primarul Buzăului a precizat că va studia legalitatea acestei măsuri și nu va ezita să o adopte, dacă totul este în regulă.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Sport Știrile zilei

Ce se întâmplă, vineri, în fața Sălii Sporturilor

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *