Politică

Vicepremierul Marcel Ciolacu, ANUNȚ de ultimă oră despre taxele românilor

Vicepremierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că, începând de la anul, în România nu va exista nicio taxă nouă. Anunțul vine în contextul în care discuțiile despre noi taxe au generat un val de nemulțumiri în rândul populației.

Într-o postare făcută în urmă cu puțin timp pe Facebook, liderul PSD Buzău subliniază ideea că românii nu vor plăti niciun leu în plus. Vicepremierul Ciolacu explică modul în care se vor cumula contribuțiile la bugetul de stat și reiterează ideea premierului Mihai Tudose în ceea ce privește naționalizarea pilonului 2 de pensii:

„Oamenii care muncesc în România și angajatorii lor trebuie să stea liniștiți pentru că anul viitor nu va exista nici o taxă nouă. Tot ce se va întâmpla va fi să se cumuleze mai multe contribuții care acum sunt plătite sub formă de alte taxe: șomaj, concedii medicale, accidente de muncă etc.

Dar nimeni nu va plăti niciun leu în plus și vreau să se înțeleagă foarte bine acest lucru.

De asemenea, reiterez ceea ce a spus și Premierul, în nenumărate rânduri: nu există nici o intenție a Guvernului de a naționaliza pilonul 2 de pensii.”, a scris viceprim-ministrul României.

Discuțiile din ultima perioadă despre eventualele taxe care ar putea afecta salariile românilor începând de anul viitor au îngrijorat opinia publică. Sindicatele au reacționat și ele, iar sfârșitul de an îi găsește pe guvernanți în situația de a lămuri noul algoritm gândit de Executiv, pentru a-i liniști pe contribuabili.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *