Politică

Vicepremierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, principalele subiecte abordate fiind infrastructura rutieră, cea a sistemului judiciar şi a domeniului sănătăţii, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, vicepremierul Ciolacu a subliniat interesul şi deschiderea Guvernului de a lucra cu Banca Mondială, precum şi buna colaborare dintre cele două instituţii. De asemenea, el a arătat că prioritatea Guvernului o reprezintă investiţiile, context în care a amintit că Executivul şi-a propus în 2018 o creştere a acestora cu 20% faţă de anul 2017.

„Infrastructura rutieră, cea a sistemului judiciar și a domeniului sănătății au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii cu delegația Băncii Mondiale.”, a scris viceprim-ministrul României pe Facebook.

Ciolacu a mai declarat că, din punct de vedere al interesului public, investiţiile în infrastructura rutieră sunt de maximă importanţă:„Intenţionăm să aducem modificări legislaţiei achiziţiilor publice, astfel încât proiectele de infrastructură rutieră să poată fi implementate mai repede, mai uşor, iar România să se poată dezvolta în acest domeniu în acelaşi ritm cu ţările din regiune”, a spus Ciolacu.

La întâlnire au mai participat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, secretarul de stat Florin Vodiţă şi consilierul de stat Dana Mocanu.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

GHINION teribil pentru un șofer buzoian (foto)

Știrile zilei

UPDATE: Accident pe Bulevard | Șofer băut (foto)

Anunțuri Știrile zilei

Curs la Buzău | ULTIMELE LOCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *