Vicepremierul Marcel Ciolacu, vizită importantă în Serbia | Iată cu cine s-a întâlnit

Vicepremierul buzoian Marcel Ciolacu a efectuat o vizită în Serbia, alături de prim-ministrul Mihai Tudose, pentru a avea o serie de întâlniri de lucru cu omologi din regiune. Marcel Ciolacu, vicepremier și deputat de Buzău, a avut întrevederi la cel mai înalt nivel, cu șefi de stat și de guvern.

Într-o postare pe Facebook, viceprim-ministrul României vorbește despre necesitatea unor proiecte comune cu partenerii din regiune, prosperitatea și securitatea națională depinzând în mare măsură de realiazrea acestor obiective.

Printre liderii pe care i-au întâlnit Tudose și Ciolacu se numără președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, premierul Bulgariei, Boyko Borisov, și cel al Greciei, Alecis Tsipras.

„Prosperitatea și securitatea României depind și de capacitatea de a dezvolta proiecte în comun cu partenerii noștri din regiune. Acesta este motivul pentru care mă aflu astăzi și mâine la Belgrad, alături de Premierul Mihai Tudose și de Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, unde vom avea întâlniri de lucru cu Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, Prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, și Premierul Greciei, Alexis Tsipras.

Este a doua reuniune în acest format din 2017, în care vor fi abordate teme concrete de interes comun din domeniul infrastructurii de transporturi, al energiei sau al schimburilor de bunuri și servicii.

Spre seară am avut o întrevedere cu doamna Zorana Mihajlovic, Viceprim-ministru și Ministru al construcțiilor, transportului și infrastructurii în Guvernul sârb, ocazie cu care am discutat despre necesitatea găsirii unei soluții pentru a lega Timișoara și Pancevo printr-un drum de mare viteză.”, a scris vicepremierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*