AdministrațieEducaţie

Vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, întâlnire cu liceenii pe tema anticorupției

Vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, a participat, miercuri, la o activitate de informare organizată de ofițerii ServiciuluiOLYMPUS DIGITAL CAMERA Județean Anticorupție Buzău cu elevi din cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat, cu ocazia sărbătorii Zilei Internaționale Anticorupție.
Cu această ocazie au fost prezentate noţiuni de interes şi materiale video de natură a conştientiza tinerii cu privire la riscurile pe care le comportă tolerarea sau săvârşirea unor fapte de corupţie.
Voluntarii A.T.C.E. Speranţa Râmniceană au pus în scenă o piesă cu temă anticorupţie, sub forma de Teatru Forum, activitate care a implicat tinerii în desfăşurarea şi modificarea rezultatului, teatru forum fiind o metodă de educaţie non formală care dă posibilitatea de interacţionare şi intervenţie socială.
A fost organizat şi un concurs cu tematică anticorupţie la care au participat elevii colegiului, câştigătorii fiind premiaţi cu produse electronice, achiziţionate în baza protocolului de colaborare cu Consiliul Judeţean Buzău. La activitate au participat 90 de elevi, aceasta fiind organizată cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 12 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie. Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
„Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru a ne aminti că trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparentei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilenţi.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege.” se arată în comunicatul remis redacției noastre.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!