Știrile zilei

VIDEO: Au încercat să fenteze legea, dar s-au ales cu amendă de 100 de milioane

Consiliul Județean le-a pus gând rău operatorilor de transport călători care nu respectă legea. După ce în mediul online au apărut în repetate rânduri fotografii ce reflectă condițiile improprii de transport, autoritățile au luat măsuri. Controale inopinate au avut loc ieri și azi, mai multe firme de transport alegându-se cu amenzi.

O situație deosebită a fost semnalată ieri, în cadrul filtrului instituit la intersecția DN2B cu E85, la Spătaru. Un transportator a fost depistat având nu mai puțin de 25 de călători în picioare, motiv pentru care firma s-a ales cu o amendă de 100 de milioane.

La câteva minute, două autobuze de Gherăseni, care se deplasau în echipaj, au fost oprite de polițiștii și de reprezentanții Consiliului Județean. După ce au constatat că totul este în regulă, autobuzele transportând călători în limita locurilor pe scaune, cele două mașini au fost lăsate să plece. La câteva minute, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, a observat unul dintre cele două autobuze întorcându-se gol.

Situația a fost înțeleasă rapid de oamenii legii, care au pornit în urmărirea celuilalt autobuz: „L-am prins din urmă la Movila Banului. Surpriză, cu călători în picioare. Oamenii ne-au povestit că la Costești, cei din de-al doilea autobuz au fost dați jos și urcați în primul autobuz. Explicația e simplă. Au aflat că suntem în control și au încercat să ne păcălească trimițând două autobuze”, a declarat vicepreședintele CJ, Adrian Petre.

Firma a fost amendată cu 100 de milioane de lei vechi. Dacă va fi prinsă a doua oară încălcând legea, va primi o amendă dublă.

Controalele se vor intensifica în perioada următoare. „Trebuie ca fiecare să își respecte partea de înțelegere. Nu putem accepta această situație. În cadrul controalelor, vom viza trei aspecte: călătorii în picioare, respectarea orarului și starea tehnică a autovehiculelor.”, a mai transmis vicepreședintele Consiliului Județean.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Spitalul Judetean, sub asediu! | Polițiștii intervin!

Știrile zilei

ACUM, pe DN 10! | Trafic îngreunat

Știrile zilei

SOLUȚIE: Cum ar putea scăpa Vlase de corvoada căruciorului

1 comentariu

  1. Jan at 15:12

    Sa controleze ruta Buzau-Padina si Buzau-Gheraseni la ore de varf si sambata in jur de ora 13:00 sa vezi ce amenzi ia exp. Iar pt starea masinilor Buzau-Florica si Buzau-Glodeanu Silistea sa vazi ce e acolo frate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *