Politică Știrile zilei

VIDEO: Cum „și-a furat-o” de la colegi deputatul Adrian Mocanu, după ce a votat Codul Penal alături de putere

Un singur deputat al opoziției parlamentare a votat, ieri, modificările aduse Noului Cod Penal, care au stârnit reacții atât de vii în societate. Buzoianul Adrian Mocanu, deputat PMP, a fost ținta acuzațiilor colegilor după ce a votat nonșalant alături de putere, asigurându-și un viitor loc călduț în sânul actualei majorități. Gestul său a fost taxat dur de către oponenții regimului.

Propunerea de modificare a Codului Penal, votată ieri în Parlament, a trecut la mustaţă: doar două voturi peste pragul necesar, dintre care unul a venit de la deputatul PMP Adrian Mocanu. Buzoianul a fost exclus imediat din partid, însă va activa în continuare ca deputat, cel mai probabil, în calitate de independent.

În timpul votului, colegii din PMP l-au numit pe Mocanu [highlight]„Trădătorul (…) care și-a vândut conștiința pentru gașca penală a lui Dragnea.”[/highlight]Imediat, Eugen Tomac, preşedinte PMP, a anunţat de la tribuna Camerei Deputaților că deputatul Adrian Mocanu este exclus din partid, după ce a dat un vot favorabil proiectului.

„Domnule preşedinte de şedinţă, vreau să anunţ oficial aici în plen, că un coleg de-al nostru, care a votat pentru Codul Penal propus de PSD-ALDE, e exclus din partid, domnul Mocanu. În România s-au furat păduri, resurse, au fost devalizate bănci şi nu s-a aflat niciodată cine s-a aflat în spatele acestor acţiuni. Ce aţi făcut astăzi a fost să furaţi viitorul ţării, al românilor. Am votat împotriva acestui proiect de lege”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP.

Adrian Mocanu și-a început cariera politică în PSD și este fiul fostului președinte al Consiliului Județean Buzău Victor Mocanu, condamnat în 2016 la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. „Am votat pentru că aşa am crezut că trebuie să votez”, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, deputatul PMP, Adrian Mocanu, dupa plenul în care aleşii au adoptat modificările Codului Penal.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

VIDEO: Circ în Crâng! | Viceprimar: „O imensă mizerie!”

Știrile zilei

MOARTE ÎNFIORĂTOARE! Localnicii sunt șocați!

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Femeie decedată! | Unde i-a fost găsit cadavrul

1 comentariu

  1. Un cetățean at 11:50

    Traseiști politici de duzină.Nicio formațiune politică nu ar trebui să includă, astfel de specimene, în interior.Degradează ireversibil, sfidează ideologii, în interesul personal.Nu au nicio legătură cu politicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *