VIDEO: Descindere la talcioc! Amenzi, marfă confiscată și terase închise

Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Acțiune în forță a poliţiştii locali buzoieni. După ce săptămâna trecută au împărțit sancțiuni în Piața Centrală, oamenii legii au verificat, duminică dimineaţă, comercianţii din talcioc, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Buzău. Au fost verificate 12 societăţi ­co­merciale, valoarea sanctiunilor aplicate fiind de 11.200 lei.

Controalele din Talcioc au avut ca scop asigurarea monitorizării, supravegherii controlului sanitar veterinar, asupra recepţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării în condiţii de igienă a produselor alimentare de origine animală/nonanimala, astfel încât să crească gradul se protecţie al cetăţenilor.

Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi co­merciale ilicite, respectarea ­preve­derilor Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, respectarea dispoziţiilor Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

În cazul a cinci administratori de societăţi s-au formulat invitaţii la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Buzău, pentru că nu au putut prezenţa autorizaţiile sanitar veterinare. Poliţiştii locali au aplicat alte 11 sancţiuni contravenţionale şi au confiscat mai multe bunuri, pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu produse a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, pentru omisiunea afişării preţurilor şi pentru că exercitau activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică cu personal care nu avea absolvite cursuri fundamentale de igienă.

Etichete:,

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *