Educaţie Știrile zilei

VIDEO: Elevă desfigurată în bătaie de un coleg

O elevă în vârstă de 12 ani, din Fundeni-Zărnești, a ajuns acasă desfigurată după ce a fost bătută în microbuzul școlar de către un elev cu probleme de disciplină, chiar sub ochii șoferului. Incidentul a fost filmat de un alt elev, iar înregistrarea a fost trimisă familiei victimei.

Incidentul s-a produs vineri după-amiază, fata fiind pur și simplu călcată în picioare sub ochii șoferului, care spune că și-a dat seama de producerea unei altercații în microbuz abia după ce majoritatea copiilor au coborât, iar fata bătută a rămas întinsă pe podea.

[highlight]„Era gălăgie în spate iar când am auzit, dom’ șofer se bat copiii ăștia abia atunci am oprit mașina. După ce au coborât, am văzut-o pe fată întinsă pe jos și cu sânge la nas. Nu e prima oară când o bate copilul ăsta”[/highlight], spune Petre Ion, șoferul microbuzului.

În imagini se vede cum copila este lovită cu pumnii și trântită la podea, pe fondul entuziasmului manifestat fără rezerve de ceilalţi colegi ai lor, care au încurajat tot timpul bătaia. În tot acest timp, şoferul s-a arătat nepăsător.

Ajunsă acasă desfigurată şi cu răni vizibile, fata le-a povestit părinţilor prin ce a trecut şi că incidentul s-a repetat, de fapt, de această dată mult mai violent, colegul său fiind un elev problemă, care ar mai fi bătut-o de cîteva ori pînă acum, tot în microbuzul școlar.

Părinții fetei  au mers cu poliția la școală şi au de gând să meargă şi mai departe pentru a-şi găsi dreptatea. Directorul școlii spune că elevul care şi-a agresat colega are o problemă şi nu se află la prima abatere.

[highlight]„Am auzit că a fost o încercare să agreseze eleva respectivă. După ce am aflat, au fost înștiințați inclusiv părinții elevului bătăuș să vină la școală și să ia măsuri. Nu se pune problema exmatriculării ci copilul trebuie să fie conștientizat că nu trebuie să facă aces lucru, ci trebuie să fie consiliat psihologic”[/highlight], a declarat în mass-media  Alexandru Constantin, directorul Școlii din Fundeni – Zărnești.

Directorul instituției de învățământ a recunoscut că elevul respectiv nu se află la prima abatere dar, cu toate acestea, nu i s-a scăzut pînă acum nota la purtare.  El recunoaște că nu mereu sunt însoțitori în microbuzele școlare, așa cum cere legea, și de aceea a fost posibilă producerea incidentului, de vineri după-amiază.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Sport Știrile zilei

Meci de foc la Sala Sporturilor

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Trafic îngreunat la Hanul lui Țintă

Orașul tău Știrile zilei

MEGA PROIECT! | Cea mai mare autostradă din Europa va trece prin Buzău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *