Educaţie Știrile zilei

VIDEO: Elevă ținută cu forța în sala de clasă: „Așa se joacă ei”

UPDATE: Reprezentanții școlii au luat act de situația produsă și au transmis că totul a fost o joacă între elevi. Ei au primit și vizita politiștilor, care au stabilit acelasi lucru. Părinții celor implicați vor fi totuși chemați la scoală pentru a lămuri situația.


O înregistrare video în care elevă de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Buzău este ținută în clasă cu forța de mai mulți colegi ne-a fost trimisă zilele trecute pe adresa redacției. Incidentul pare mai degrabă o joacă, însă faptul că o elevă este reținută împotriva voinței sale, în timp ce colegii se amuză aruncând în ea cu hârtii ar trebui să dea de gândit cel puțin celor implicați direct în actul educativ.

Fără a ne dori construirea unui subiect de presă, tragem un semnal de alarmă vizavi de violența petrecută uneori în timpul pauzei, în spatele ușii de la clasă, acolo unde profesorul de serviciu ajunge rar sau deloc și unde se consumă destul de des episoade similare celor de la Colegiul Economic și CFR.

Trebuie amintit că articolul 15 litera k) din Statutul Elevului le permite elevilor majori părăsirea perimetrului școlii în timpul programului școlar. N-a trecut foarte mult timp de la incidentul mediatizat la un liceu de Galați, acolo unde mai mulți elevi majori au fost privați de libertate în temeiul unei prevederi a regulamentului de ordine interioară.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Spitalul Judetean, sub asediu! | Polițiștii intervin!

Știrile zilei

ACUM, pe DN 10! | Trafic îngreunat

Știrile zilei

SOLUȚIE: Cum ar putea scăpa Vlase de corvoada căruciorului

2 comentarii

  1. Andrada at 18:38

    Un incident banal care se petrece probabil la orice scoala, intr o forma sau alta, filmat….. pentru ca este un mod de a demonstra ca esti popular…. si distribuit fara sa se gandeasca la consecinte….
    Pacat…
    Ma gandesc ce material pentru un lungmetraj ar putea aparea daca s ar centraliza toate filmuletele din pauzele noastre…de la intaiul liceu teoretic pana la cel din urma liceu tehnologic!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *