Administrație Social Știrile zilei

VIDEO: S-a redeschis un vechi spital din Buzău | Iată imagini

Joi, 1 martie 2018, autoritățile județene au redeschis fostul spital de la Pârscov, la capătul a trei ani de lucrări care au costat bugetul Consiliului Județean aproape 350.000 de euro. Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, este cel care a insistat ca spitalul închis acum șapte ani de guvernarea Boc să fie redeschis sub denumirea de „Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov”.

Reabilitarea fostului spital a început în urmă cu trei ani, atunci când autoritățile județului au reușit să aloce banii necesari. Sumele au mers către reabilitarea clădirii și dotarea cu aparatură medicală si mobilier.

Cinci secții vor funcționa în total în cadrul noului centru: ORL, Obstetrică – Ginecologie, Mica chirurgie, Pediatrie si Medicina Internă. Deocamdată, precizează directorul Spitalului Județean de Urgență Buzău, se va funcționa doar cu primele trei secții, urmând ca pentru celelalte două să fie aduși.

Cât privește resursa de personal, mai lipsesc doar medicii de pe Pediatrie și Medicină Internă. În rest, schema pentru asistente și îngrijitoare este completă.

Noua unitate medicală va deservi o populație de aproximativ 22.000 de persoane, locuitori ai comunelor de pe Valea Buzăului. Pacienții trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În caz contrar, ei vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a achita tarifele stabilite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Cazurile sociale vor fi însă tratate fără bani.

Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov nu va avea unitate de primiri urgențe, însă va putea prelua și transfera pacienți la Buzău, acesta funcționând ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu internări de zi.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Ce castel din România îți poți cumpăra cu 7 milioane de euro

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care o femeie descarcă un întreg spray lacrimogen pe holurile spitalului

Știrile zilei

Teatru la #GalleriaMallBuzau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *