Știrile zilei

VIDEO: Un drum din Buzău stă se prăbușească

Drumul național 10, care leagă Buzăul de Brașov, este la un pas de a se prăbuși pe o distanță de 50 de metri, după o alunecare de teren produsă în luna martie a acestui an. Deși Prefectura a transmis încă de atunci situația la București, cerând imperativ repararea drumului, reprezentanții CNAIR și cei ai Ministerului Transporturilor au aflat abia acum despre starea șoselei.

Astăzi, mai-marii transporturilor din România au fost aduși de către prefectul Carmen Ichim să vadă alunecarea de teren care a afectat DN 10 la Măgura, punct în care un sens de mers a coborât aproape doi metri față de nivelul inițial în ultimele luni. Situația este disperată, deoarece, cu fiecare ploaie, pericolul prăbușirii întregului drum devine tot mai mare.

  • Grea misie, misia de secretar de stat.

Ca expresie a nepăsării autorităților centrale, timp de aproape jumătate de an liderii din minister au privit în altă parte, exact ca-n poza de mai jos.

Deși evaluarea după alunecarea de teren a fost prezentată acum aproape șase luni, nicio lucrare de refacere a carosabilului nu a început până astăzi. De altfel, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sîrbu, și reprezentanții CNAIR, Florea Dascălu și Andrei Cristian, nici nu știau cât e de gravă  situația de la Măgura, ei văzând abia acum, cu propriii ochi, cum drumul stă să cadă.

Reprezentantul CNAIR, Florea Dascălu a explicat că, în acest an, Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea mai multor obiective din întreaga țară.

  • Birocrația, bat-o vina!

Oficialul bucureștean a precizat însă că pentru unele dintre acestea au fost întocmite documentațiile, dar că Buzăul – și implicit DN 10 – se află încă în lucru, fără a putea anunța o dată precisă când ar putea demara lucrările în teren pentru a stopa șoseaua care a luat-o la vale.

În tot acest timp, ploile sapă la temelia drumului, iar malul stă să se prăbușească. Perspectiva apropierii sezonului ploios îi sperie pe reprezentanții Prefecturii, care așteaptă acum la mila Guvernului să prindă lucrarea pe Situații de Urgență.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Trei vise ce indică o problemă de sănătate. Iată la ce semnale să fii atent!

Orașul tău Știrile zilei

UPDATE: Taximetrist dus la spital, după ce a refuzat să sufle în fiolă

Știrile zilei

Intervenție contracronometru! (foto)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *