Orașul tău

VIDEO: Vindea buzoienilor produse alimentare EXPIRATE

Un agent economic din Buzău a fost sancționat de polițiștii locali după ce a fost descoperit punând la vânzare produse fără specificarea termenului de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat. Mărfurile au fost confiscate în vederea distugerii.

„În scopul asigurarii climatului de siguranta civica si implementarii conceptului „Politia Locala in slujba cetateanului”, politistii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, prin Serviciul Ordine si Liniste Publica si Compartimentul Control Comercial, au actionat in data de 03.05.2017, pe raza municipiului Buzau, in vederea depistarii agentilor economici care comercializeaza produse alimentare expirate.

Cu aceasta ocazie au fost verificate 6 societati comerciale iar una dintre acestea a fost sanctionata contraventional in conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R, art. 1, lit D, pentru ca a expus spre vanzare marfuri fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat.

Exemplu: carnati, conserve de peste, pate de ficat, seminte floarea soarelui, bere, produse de panificatie, produse cosmetice, alune, acadele, frisca, iaurt, smantana, mustar, cacao. Amenda pentru incalcarea unor astfel de fapte este cuprinsa intre 2000 – 20000 lei

Societatea comerciala depistata ca a expus spre vanzare marfuri fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 2000 lei, iar bunurile identificate ca fiind expirate au fost ridicate in vederea confiscarii si distrugerii.

Recomandam cetatenilor sa-si aleaga cu atentie locurile din care isi procura produsele alimentare pentru a nu fi predispusi imbolnavirii sau a altor evenimente nedorite.”, au transmis polițiștii locali în comunicatul de presă remis în această dimineață.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

SONDAJ: Cine face cea mai bună pizza din Buzău?

Știrile zilei

Omorât în bătaie

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, MORT într-un accident cumplit

5 comentarii

  1. Marian Constandache at 4:28

    Unde este magazinul, ca niciodata nu specifici, Cosmine, despre ce societate este vorba. Hoata asta, maine pentru bani o sa vanda alte produse expirate

  2. Marian Constandache at 4:36

    Te doare capul f… (edit) cand ai auzit ca trebuie sa dai doar 1000, cand (edit) trebuia sa iti dea maxima la cate produse expirate s-au gasit. (edit) de hot si b.. ce esti ca sper sa citesti comentariul si sa vrei sa imi iei m…, da stii ceva, chiar te rog, ii gasesti in gropi de 2 m adancime, ii poti lua pe toti apoi iti iau si eu neamul (edit). ????????????????

  3. Alexandra at 13:31

    E penibil ca a fost sancționat cu minimul prevăzut de lege!!! Vinzi pate expirat, smantana expirată, conserve expirate!! Si iei 2000 lei amenda? Si daca e ceva de control ANA si greseli care prejudiciaza si cu un leu bugetul de stat iei amenzi fabuloase!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *