Știrile zilei

Vremea se schimbă radical din această noapte! | ANUNȚUL meteorologilor

Un val de aer polar aduce iarna adevărată în România. Începând cu noaptea de joi spre vineri, vremea se schimbă radical. Va ninge în toate regiunile, vor scădea temperaturile, iar vântul puternic va face ca frigul resimţit să fie cumplit.

Vremea mai caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, aceasta devenind normală sub aspect termic, la nivelul întregii țări. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între -4…7°C în primele zile, abaterile termice pozitive fiind 1…6°C și -9…2°C spre sfârșitul perioadei, limite apropiate de normele climatologice, în toate zonele de cultură.

Temperatura maximă a aerului se va încadra între -5…9°C, pe întreg teritoriul agricol. Temperatura minimă a aerului va oscila între -14…5°C în cea mai mare parte a ţării, producându-se îngheț la sol.

Se întrevăd precipitații predominant sub formă de ploaie, dar și mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), acestea fiind însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului, în majoritatea regiunilor.

Vineri (12 ianuarie)

Valorile termice vor scãdea uşor în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitaţii slabe, mai ales în regiunile sudice, predominant sub formã de ploaie în prima parte a zilei, apoi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales noaptea în sud, în sud-est şi în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Sâmbătă (13 ianuarie)

Vremea se va rãci în toatã ţara, chiar accentuat în centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -12 şi -2 grade. Cerul va fi mai mult noros ziua în regiunile extracarpatice şi va prezenta înnorãri temporare în restul timpului şi al teritoriului. Se vor semnala precipitaţii pe arii restrânse, predominant sub formã de ninsoare în sud, est şi centru şi mai ales ploi în rest. La munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în jumãtatea sudicã a ţãrii si în zonele montane, cu viteze mai mari în masivele sud-vestice spulberând trecãtor zãpada.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Iarna ne-a lovit în plin! | Primii fulgi de zăpadă la Buzău

Știrile zilei

GALERIE FOTO: Astăzi, în Buzău

Știrile zilei

Tânără urmărită internațional, arestată la Buzău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *