ZILELE DOVLEACULUI: Un festival etno gastronomic de la care n-ai voie să lipsești
Sărbătoare la Poșta Câlnău. Timp de patru zile, în parcarea pensiunii Val Verde de pe E85, va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului etno-gastronomic “Zilele Dovleacului”, manifestare născută în urmă cu doi ani, din inițiativa unor localnici.
În perioada 14-17 septembrie, buzoienii care trec pragul festivalului vor avea ocazia să deguste preparate pe bază de dovleac și alte bunătăți tradiționale. Nu vor lipsi delicioasele sarmale în dovleac, plăcinta de dovleac, cârnații de Pleșcoi și de casă, bulzul de mămăligă, pastrama, mustul și cozonacii. Meșterii tradiționali și iscusiții sculptori vor fi și ei prezenți pentru a încânta publicul.
Pe scena festivalului vor urca artiști cunoscuți la nivel local și național. Un moment deosebit este programat să aibă loc duminică seară, atunci când va susține un moment artistic taraful sosit din Republica Moldova.
Astăzi, la sediul Consiliului Județean Buzău a fost organizată o conferință de presă pe tema festivalului de la Poșta Câlnău. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a gustat din preparatele pe bază de dovleac și s-a arătat încrezător în succesul evenimentului la public:„Invit pe toata lumea sa participe la acest festival. În felul acesta, vrem să provovăm tradițiile locale, județul și – de ce nu – acest brand care începe să devină încet unul national. Vor fi patru zile de voie bună și de degustări de produse tradiționale.”, a declarat președintele Consiliului Județean.
„Vedeta fiecarei toamne târzii, dovleacul, face parte dintr-o familie mare si pregatita sa aduca numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele etc. Vă așteptăm la noi!”, transmit organizatorii.