Diverse Orașul tău

Ziua în care am învățat o lecție | Discursul memorabil al unui taiwanez stabilit la Buzău

Municipiul Buzău și-a desemnat, ieri, Cetățenii de Onoare ai anului 2017. Printre ei s-a aflat și taiwanezul Clement Hung, manager al GreenGroup, lider pe piața europeană de reciclare cu aproape 4000 de angajați. Pentru că nu stăpânește bine limba română, Hung a citit de pe telefonul mobil, însă a dat o lecție de civism și onoare rar întâlnite la un străin stabilit la noi.

Sosit la Buzău în urmă cu două decenii, taiwanezul în vârstă de 48 de ani a ales să vorbească mai puțin despre realizările sale și mai mult despre ceea ce el numește „virtuțile unui bun cetățean”. CEO-ul GreenGroup a adus mulțumiri „eroilor nenumiți” fără de care gloria sa nu ar fi fost posibilă, referindu-se, cel mai probabil, la miile de angajați și colaboratori care i-au fost alături.

Intervenția taiwanezului a fost de departe cea mai inspirată. Ascultat cu atenție și aplaudat prelung, discursul Cetățeanului Clement Hung a vrut parcă să transmită faptul că „Între oamenii de onoare, faptele contează mai mult decât vorbele.”

Stimate domnule Primar,

Stimați invitați,

Este o mare onoare să fiu numit Cetățean de Onoare al orașului Buzău. 

Din experiența de viață de 20 de ani aici, am învățat că, pentru a fi un cetățean bun, este esențial să fiu un soț bun și un tată bun; să fiu onest în relațiile cu ceilalți, credincios prietenilor și partenerilor de afaceri. Mi-am propus să respect aceste virtuți până în ziua în care voi închide ochii.

Momentul meu de glorie nu îmi aparține doar mie, ci și acelor eroi nenumiți care m-au ajutat să aduc valoare adăugată societății noastre. 

Mă consider un misionar în Buzău, în România. Sunt foarte recunoscător că pot să dedic fiecare secundă a vieții mele pentru a face lucrurile mai bune pentru dumneavoastră.

Au mai rămas puține de zis, dar multe de făcut. Mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns aici. Vă iubesc pe toți.

   Sunt buzoian și sunt acasă la Buzău!”

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Ce-au făcut doi polițiști din Oradea și am vrea și noi la Buzău

Știrile zilei

Accident pe DN1B | O persoană a rămas încarcerată

Știrile zilei

VIDEO: Ce credeți că face persoana din imagine?

2 comentarii

  1. Bunicul at 10:42

    Dacă ar plati angajații de jos la adevărata lor valoare și pentru efortul și mizeria ce o suporta , angajările și promovările de s.ar face pe criterii profesionale și nu pe cunoștințe , ar fi superb !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *