Educaţie

Proiect educațional INEDIT al ISJ Buzău, cu parteneri de pe două continente

Sâmbătă,  22 noiembrie 2014, la Casa Corpului didactic Buzău, a avut loc Seminarul regional din cadrul proiectului internațional „Parlez-vous global”, organizat de Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21 (APDD-Agenda 21) și Inspectoratul Școlar Județean Buzău. P1150852
Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului ”Parlez-vous global? Éduquer au développement entre migration et citoyenneté mondiale”, derulat în România de APDD-Agenda 21, cu parteneri din Italia, Austria, Franța, Senegal, Benin și Burkina Faso. 
Evenimentul și-a propus să extindă grupul țintă al proiectului, prin includerea a 10 noi unități școlare din județul Buzău și a unui număr de 120 de cadre didactice. In cadrul acestei întâlniri profesorii implicați au discutat despre  metode și abordări pe care cadrele didactice le pot folosi pentru a include la orele de curs, aspecte care țin de migrație și de cetățenie globală, oferite de școlile pilot.
La seminar au participat peste 50 de profesori ( directori, coordonatori educativi, profesori metodiști, inspectori), din școlile pilot și din cele în care se va extinde proiectul în județul Buzău. Aproximativ 150 de profesori din județul Buzău implicați în acest proiect (din cele 14 unități școlare din județ), vor realiza până la sfârșitul anului 2015,  lecții sau activități de educație nonformală, în care vor integra noțiuni și informații privind dezvoltarea durabilă, migrația și cetățenia globală. Totodată, profesorii și elevii vor avea ocazia de a interacționa cu colegi din tarile în care se desfășoară proiectul, pe  platforma online a proiectului: http://www.parlezvousglobal.org/en  

GALERIE FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button