CORONAVIRUS

„Are 15 ani și e însărcinată în șapte luni. Salvarea a luat-o azi de la școală cu contracții”

Copii cu copii. O realitate dureroasă, cu un impact devastator asupra adolescentelor care devin mame. În tot acest timp, educaţia pentru sănătate rămâne opţională în şcoli, iar contracepţia şi educaţia sexuală sunt subiecte tabu.

S-a întâmplat astăzi, la un liceu din județul Buzău. Adolescenta în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a IX-a la școala profesională, a acuzat dureri abdominale încă de la primele ore. O ambulanță de la SAJ Buzău sosită la fața locului a constatat ceea ce se pare că familia știa deja încă de astă-vară: fata era însărcinată în șapte luni și avea contracții.

Salvarea a luat-o pe adolescentă de la ore și a transportat-o de urgență la maternitate, existând riscul ca ea să nască prematur.

Dacă pentru cadrul didactic ar putea fi o surpriză, sarcina fetei reprezintă pentru comunitatea locală aproape o normalitate. Totuși, sătenii vorbesc despre un lucru cutremurător: Tatăl copilului ar fi chiar tatăl vitreg al adolescentei.

„Are 15 ani și e însărcinată în șapte luni. Salvarea a luat-o azi de la școală cu contracții. A ascuns bine sarcina până acum; niciunul dintre noi nu și-a seama. Tot satul vorbește despre faptul că fata ar fi avut relații sexuale cu concubinul mamei sale.”, ne-a transmis, sub protecția anonimatului, un tânăr din localitate.

În România se înregistrează 8.500 de mame minore anual şi peste 40.000 de copii abandonaţi. Mamele minore au risc crescut de avort. Dacă naşterea va avea însă loc, există riscul major ca acest copil să fie abandonat, iar tânăra mamă să aibă dificultăţi de integrare socială.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

7 comentarii

  1. Bine ca avem ore de religie in scolile din Romania. Acestea trebuiesc inlocuite cu alte discipline cum ar fi educatie rutiera, sexuala . Traim ancorati in realitatea de zi cu zi si nu in ceruri.

    1. Nu fiti carcotasa, si orele de religie au rostul lor. Copiii nu mai stiu ce e binele, gandesc si actioneaza rautacios in familie, scoala, societate. Biserica e importanta in educatia fiecarui copil. Credinta intrata in suflet si in minte din copilarie e cea care iti va indruma toata viata. O ora de religie pe saptamana nu e problema, ci zecile de ore de alte materii care nu au niciun scop in formarea copilului. Spun asta desi am fost un elev cinstiincios, insa in nicio etapa noua de studiu nu am gasit folosul a ceea ce am invatat anterior. Da, cu siguranta e pacat de acesti copii deprivati de educatie din toate partile.

      1. Sorina crezi tu ca daca la biserica ii invata sa pupe oase de morti si sa mearga in patru labe ca patrupedele , nu vor mai ramane gravide ???

  2. se vede in acest caz rostul orelor de religie !!!! copii trebuie invatati si despre drepturile si obligatiile lor in societate , despre cum trebuie sortat gunoiul , protectia naturii etc… si poate de la ei o sa ajunga si la familie …..

  3. Se ibserva efectul lipsei orelor de religie inainte de ’89. Aceste persoane ( predominant cei cu varste40-50 de ani) sunt cele care lipsesc din biserici la Sf Liturghie, si evident nu isi duc nici copiii. Credinta si viata de crestin nu inseamna sa ” mergi in 4 labe” sau sa „pupi moaste” cum cineva a descris mai sus…este cel mai frumos model in viata. Daca ai o viata lipita de Dumnezeu si asculti invatatura Lui nu ai cum sa o iei pe carari gresite. Eu asa gandesc, si am modele in viata, familie si in jurul meu destule. A creste un copil departe de Dumnezeu, oricat de bine l-ai creste si cat de multa educatie i-ai da, tot va porni cu niste munusuri in viata si se va lovi de obstacole in fata carora nu va putea face fata. E trist ca lumea cauta orice motiv sa se indeparteze de adevar, si se lasa manipulati de societate si mass-media.

  4. Eu vred ca daca statul nu le-ar sprijini atat de bine financiar sa faca copii în timpul școlii, s-ar gandi de doua ori. Stiu ce au de făcut. Nu aplica metodele contraceptive deoarece le convine așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button