Educaţie

Final de proces pentru profesorul Leon Rusu. Ce au decis magistrații prahoveni

Judecat pentru corupţie sexuală, preofesorul de muzică Leon Rusu a fost achitat, miercuri, de către Curtea de Apel Ploieşti. Sentința este definitivă.Leon Rusu
“Admite apelul declarat de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Buzău, împotriva sentinţei penale nr.345 din data de 24.03.2014, pronunţată de Judecătoria Buzău, pe care o desfiinţează, în parte, în latură penală şi după rejudecare, în baza art. 396 alin.5 Cod proc. pen., rap. la art. 16 alin.1 lit.b Cod proc. pen. şi art. 5 Cod penal, achită inculpatul Rusu Leon pentru infracţiunile prevăzute de art. 221 alin.1 Cod penal (3 infracţiuni), cu aplicarea art. 38 Cod penal, săvîrşite faţă de părţile vătămate(…)Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Cheltuieli judiciare avansate de către stat rămîn în sarcina acestuia. Definitivă.” se arată în soluția dată de instanța de judecată.
În 2013, în jurul profesorului Leon Rusu a izbucnit un scandal monstru, după ce a fost acuzat că a atins într-un mod nepotrivit câteva dintre elevele sale. După un prim proces la Judecătoria Buzău, el a fost achitat, însă Parchetul a făcut apel împotriva sentinţei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!