Administrație

Cum vot vota la localele din 2016. Schimbări în alegerea președintelui C.J.

În 2016, buzoienii vor vota la alegerile locale după alte reguli. Potrivit unui proiect adoptat de Camera Deputaţilor, Neagu Em.preşedinţii Consiliilor Judeţene vor fi aleşi la fel ca şi vicepreşedinţii şi viceprimarii. Ei vor fi desemnaţi prin vot secret de membrii Consiliul Judeţean, cu majoritate simplă, dintre consilierii aleşi.
Dacă pentru alegerea lor va fi nevoie de jumătate plus unu dintre consilieri, revocarea lor din funcție va fi posibilă doar cu majoritate calificată, adică voturile a două treimi din numărul total de consilieri judeţeni.
Plenul a aprobat şi legea prin care partidele pot fi înfiinţate cu trei membri, dar şi pe cea care reglementează finanţarea campaniilor electorale. Aceasta din urmă a suferit mici modificări, faţă de varinata în care a fost adoptată în urmă cu o lună şi pe care preşedintele Klaus Iohannis a retrimis-o Parlamentului. Proiectele de lege urmează să fie promulgate de şeful statului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button