Economic Știrile zilei

2.5 milioane de euro, injectate în agricultura buzoiană. N-o să-ți vină să crezi cine investește la Buzău

După ce au urcat pe culmile succesului cu bussines-urile lor cunoscute de mai toți românii, doi antreprenori Patronii-LOFTbucureșteni au decis să investească în agricultura buzoiană, informează Agrointel.
Vorbim despre Ion Biriș și Petru Berciu, doi cunoscuți oameni de afaceri din Capitală, proprietari ai BDG Import , firmă prin care sunt distribuite în România băuturi faimoase precum whiskey-ul Jack Daniel’s, vodka Finlandia sau apa Evian.
Pe lângă aceasta afacere, cei doi au mai investit și în anumite cluburi exclusiviste precum Office sau Loft.
Chiar dacă business-ul cu alcool a atins anul trecut o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro și un profit net de aproape 1,4 milioane de euro, Biriș și Berciu au decis să intre și în sectorul agricol.
  • Zis și făcut. După luni de consultări, cei doi investitori și-au îndreptat atenția spre Buzău, județ cu potențial agricol  semnificativ.
Pentru că și-au dorit să realizeze o producție mare, bucureștenii au cumpărat, la Mărăcineni, o fermă care se întinde pe 500 de hectare, pe care se vor cultiva legume de tot felul, dar mai ales roșii.
Ferma cumpărată de cei doi este impresionantă, potrivit criteriilor pieței actuale de legume. Din cele 500 derosii hectare, 5 sunt acoperite de solarii unde se cresc mai ales tomate cu un randament actual de 60 de tone la hectar și care poate ajunge la 100 de tone/ha la sfârșitul ciclului de producție.  Afaceriștii mai cultivă în câmp 380 de hectare de roșii, 30 de hectare cu vinete și 25 de hectare cu ardei. Restul de 60 de hectare sunt cultivate cu alte legume.
Investiția, care se ridică  la 2,5 milioane de euro, va putea fi amortizată în câțiva ani. Cei doi agricultori au găsit deja clienți pentru legumele lor.  Cea mai mare parte a recoltei va merge către fabricile de conserve Contec sau Râureni, în timp ce doar 15% din recoltă va ajunge în stare proaspătă în magazine.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5