Utile

3 semne CLARE că mașina ta trebuie dusă la SERVICE!

Daca esti proprietarul unei masini, inseamna ca stii ce presupune o buna intretinere a acesteia. Stii, de asemenea, cate cheltuieli implica achizitionarea, folosirea si interetinerea automobilului.

Desi exista anumite modificari, imbunatatiri sau reparatii, precum inlocuirea uleiului, a farurilor arse sau a stergatoarelor, pe care le poti face de unul singur, anumite probleme ale masinii nu pot fi rezolvate decat prin intermediul unei vizite la service-ul auto. Acolo, vehiculul tau poate fi evaluat si reparat de un mecanic profesionist. Nu trebuie sa fugi de acest lucru, ci, din contra, trebuie sa fii atent la semnele pe care ti le da masina ta, pentru ca de reparatia acesteia depinde atat siguranta ta, cat si a altor oameni.

Afla aici cand este momentul sa mergi cu masina in service!

  • Probleme la sistemul electric

Daca observi probleme la sistemul electric, ai verificat bateria si aceasta este incarcata, cauza poate fi o defectiune la alternator. De asemenea, daca aceste probleme sunt insotite si incapacitatea masinii de a porni, un miros specific, dar si de aprinderea unei lumini de avertizare in bord, problema ta este, mai mult ca sigur, alternatorul. Daca ai ajuns cu masina la service si afli ca acesta trebuie inlocuit, gasesti alternatoare si generatoare de masina pe Raoauto pentru orice model de automobil. In acest fel, vei putea rezolva problema rapid, fara cheltuieli exorbitante. Fara functionarea optima a sistemului electric, nu vei putea porni masina si nu vei putea circula in conditii optime.

  • Cantitati mari de fum in sistemul de evacuare

Acest simptom pe care masina ta il are poate sugera diverse probleme. Unele dintre acestea pot fi legate de turbina, injectoare sau pompa de injectie. Culoarea fumului si densitatea acestuia iti vor oferi mai multe detalii. Pentru a afla cu exactitate care este problema, fa o vizita mecanicului tau. In cazul in care va fi necesara inlocuirea unor piese si achizionarea unelor noi, verifica oferta disponibila pe Raoauto, magazin cu piese pentru masini si comanda online, simplu si rapid. Nu ignora semnalele de alarma pe care masina ta ti le transmite, pentru ca multe dintre acestea pot semnifica defectiuni grave, de care trebuie sa te ocupi cat mai rapid.

  • Scurgeri de lichide

Desi aceasta este o problema frecvent intalnita, asta nu inseamna ca trebuie ignorata. Sub masina pot aparea pete de mai multe feluri, specifice anumitor tipuri de lichid. De exemplu, petele negre, vascoase sunt pete de ulei. Acestea apar in momentul in care garniturile sunt deteriorate si nu se mai inchid cum trebuie. Un alt tip de pete sunt cele lasate de antigel. Spre deosebire de petele de ulei, acestea se vor intinde pe o suprafata mai mare, datorita compozitiei lichide pe care o are acesta. De asemenea, petele de antigel se usuca rapid. Insa, petele care trag cel mai puternic semnal de alarma sunt scurgerile lichidului de frana. Acestea apar in spatele rotilor si semnifica o problema majora la sistemul de franare. In cazul in care observi aceste fete, trebuie sa mergi la service de urgenta! Altfel, iti vei pune in pericol atat siguranta ta, cat si a celor care se urca la tine in masina si celorlalti participanti la trafic.

Cand vine vorba despre masina ta, acorda-le intretinerii si reviziei periodice atentia cuvenita. La primele semna ca vehiculul tau poate avea probleme grave, nu astepta si cere sfatul unui specialist!

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */