30 de elevi au participat la concursul “Învățăm să programăm Mit App Inventor”, organizat de Palatul Copiilor Buzău
Asociația “Artiști pe Scena Vieții” a Palatului Copiilor Buzău a organizat și anul acesta, pe 15 octombrie, un eveniment de programare “Învățăm să programăm Mit App Inventor”, în cadrul inițiativei Europe Code Week 2021, sprijinită de Comisia Europeană.
Evenimenul s-a desfășurat sâmbătă, în laboratorul de informatică pe parcursul a 120 de minute cu participarea fizică a unui grup de 30 de elevi. Prin această activitate elevii au învățat să realizeze în Mit App Inventor, un mediu de programare intuitiv, aplicații vizuale, care permite tuturor copiilor, să construiască aplicații complet funcționale pentru telefoane Android, iPhone și tablete Android / iOS .
Evenimentul, propus pe platforma Meet and Code, la care au participat un număr mare de elevi, a avut, cu siguranță, un impact pozitiv asupra competențelor digitale ale elevilor înscriși, a evidențiat modul în care tehnologiile digitale pot sprijini comunicarea, creativitatea și inovarea. Acțiunea, inclusă în prezentul eveniment, a facilitat exersarea aptitudinilor individuale ale participanților, a capacității acesora de a utiliza, accesa, filtra, evalua, crea, programa și împărtăși conținuturi digitale. Elevii au avut posibilitatea de a gestiona informațiile, conținutul, datele și identitățile digitale, precum și de a recunoaște și utiliza efectiv softuri, dispozitive, inteligența artificială. Mult, mult succes, tuturor, în continuare!!! Mulțumiri pentru oportunitate și sprijin!!!”, a declarat directorul Palatului Copiilor Buzău, prof. dr. Veronica Trandafir.
Doamna profesoară Pop Anna-Maria, președintele asociației, a precizat: „Caut permanent să sprijin și să ofer elevilor șansa de a-și descoperi pasiunea pentru informatică și programare, oferindu-le oportunitatea de a-și valorifica potențialul lor creativ în calitate de exploratori digital, transformându-i din ”utilizatori de programe”, în ”creatori de programe”. Le mulțumim inițiatorilor pentru oportunitate, participanților pentru implicare, și le dorim tuturor mult succes și spor în toate!”
Închei cu speranța și cu convingerea că și anul acesta am încercat și am reușit să aduc programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor, că am parcurs pași importanți pentru a înțelege lumea care se schimbă rapid în jurul nostru, că le-am oferit ocazii inedite pentru a ne apropia mai mult de tehnologie într-un mod distractiv și antrenant și, mai ales, că am contribuit la dezvoltarea competențelor și abilităților digitale pentru a explora noi idei și pentru a inova.”, a declarat profesorul de informatică Adrian Șova.
Și elevii au fost încântați să participe la concursul organizat de sâmbătă:
Sunt bucuros că în cadrul proiectului am învățat să realizez programe Android pentru propriul telefon mobil. Jocul pe care l-am gândit va fi folosit și de frățiorul meu, căruia sper să-i placă.” – R.A., elev.