
Din martie, 40 de angajați ai unei societăți din domeniul confecțiilor textile rămân fără slujbă, potrivit unui anunț al Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Buzău.
Motivele concedierii colective sunt de ordin economic, a precizat directorul instituției, Ionel Tociu, pentru „Agerpres”. O scădere semnificativă a comenzilor și a profitului nu a mai permis susținerea cheltuielilor de personal, motiv pentru care s-a luat decizia ultimă: concedierea tuturor angajaților.
Conform sursei citate, directorul executiv al AJOFM Buzău a precizat că această ramură economică a industriei ușoare nu mai este competitivă din cauza creșterii salariului minim pe economie, ceea ce face ca prețurile de producție să fie greu de acoperit.
În plus, industria textilă cunoaște o creștere spectaculoasă în statele aflate în plină dezvoltare, unde costurile forței de muncă sunt mai mici, ceea ce explică dificultățile financiare ale firmelor românești din acest domeniu.
Pe lângă concedierea celor 40 de angajați din domeniul confecțiilor textile, AJOFM Buzău a primit și o notificare din partea unei firme din domeniul agricol, care intenționează să disponibilizeze personal. Conform aceleiași surse, agenția nu a primit deocamdată detalii precise despre numărul de angajați vizați, dar se estimează că ar putea fi vorba despre 15-20 de persoane.
În acest caz, AJOFM va urma pașii legali pentru a asigura o procedură corectă de preconcediere, urmând să sprijine angajații prin servicii gratuite de consiliere și informare.
de la Romcarbon dau afara, de la Gagu dau afara …. ce va urma ?
Buzăul va ajunge mai rău decât Valea Huilei,dracu ne ia,se alege praful.
Asta e viața , șmecherii mănâncă cu 2 guri,iar fraierii o sug,din păcate.
In maxim 3 -5 ani ,o să plece jumatate din județ în străinătate,aici nu ai ce să faci,nu ai cum sa supraviețuiesti😭😭😭
Ce să urmeze, dacă în primele două luni ale anului 2025 Primăria Buzău a cheltuit deja, cumulat:
4.658.090,45 lei pe rambursare de credite;
2.325.130,94 lei pe dobânzile aferente acelor credite;
6.005.540,73 lei pentru subvenționarea TRANS BUS;
5.235.099 lei pentru tot se înseamnă sport (CSM cu toate secțiile inclusiv fotbalul, în principal), mai puțin administrarea spațiilor publice destinate sportului,
adică 26% din totalul cheltuielilor,
și doar
1.084.375,22 lei pentru reparațiile curente ale străzilor;
92.381 lei pentru programe pentru tineret;
și 32.748 lei pentru ajutorul social, de exemplu?
_________________________________
O să fie foarte bine, normal. Doar nu ați votat ca să vă fie rău. Primăria atrage investiții și investitori pe bandă rulantă, doar că momentan e defectă. Banda. Funcționează invers.
FALIMENT, asta urmează, lăsând gluma la o parte.
Adevărat!!!!👍👍👍👍
Mda, planul WEF merge inainte. Faza pe textile, medicamente, agricultura. In acest fel, „planeta va fi salvata”.
„Agricultura trebuie interzisa. Este cel mai mare motor al schimbarilor climatice.”
https://x.com/wideawake_media/status/1830222671361278061
Se mulează perfect peste programul Alianței: jocuri de noroc, băutură, șomaj.
Sunteti cam pesimisti.
Dupa terminarea autostrazii si darea deplina in functiune, Moldova si, implicit, Buzaul vor atrage investitii la greu. Aici este forta de munca ieftina, spatii, cam tot ce trebuie pentru investitii lucrative.
Parerea mea este ca in 10 ani se vor schimba multe din punct de vedere economic in Buzau.
Lipsa comenzilor și salariile de subzistență dar considerate de nesuportat de către patron au pus pe chituci privatizarea din articol. Faptul că va fi autostradă e un avantaj pentru cei care nu mai pierd timpul tranzitând acest oraș. Zahărul nu s-a închis pentru că nu aveau spațiu sau livrare rapidă. Ductilul la fel. Chiar și falimentele lui tommyboy nu au fost cauzate de lipsa autostrăzii. Invetițiile le aduci și le păstrezi cu inteligență, altfel pățești ca la Jucu din Cluj.
Un oraș care nu are grijă de cetățenii lui, nu are cum să existe și să fie atractiv pentru niciun om care vrea să-și înmulțească banii. Investitorii vin pentru oameni și societatea care o formează ei, restul se construiesc și-n luncă. N-o să vezi curând industria horeca, culturală sau educațională la Buzău.
Tocmai a anunțat tommyboy că a licitat reabilitarea a 30 de blocuri pentru 80 mil euro fără tva, și e tare mândru că a condiționat așa de bine participarea ofertanților încât a fost unul singur. La nivel național, UAT Buzău e pe locul 19 la atras fonduri din PNRR, ponderea fiind asta cu reabilitarea (88 mil din 133), că restul sunt cele cunoscute și care ”se văd” peste tot prin oraș, în vreme ce alții au luat bani și au reabilitat instituții, teatre, școli, au investit în spitale noi, în aparatură, în infrastructură (Galați, Tulcea, Craiova de ex.). Noi, pe autobuze și 30+10 blocuri. Dintr-un total de 1412 câte sunt în municipiu construite înainte de 89. Nu-ți vine nici dracu la așa administrație, se duc la Focșani, merg spre Brăila și Galați, se opresc la Mizil și Ploiești.
Eu am accentuat: INDUSTRIE LUCRATIVA, PRODUCTIVA.
Pana la HORECA … mai avem. Desi avem locuri frumoase, ne trebuie si drumuri judetene si locale.
Sincer, eu de industrie culturala, sau educationala, n-am auzit, dar o fi… daca nu stiu, nu imi dau cu parerea.
Industriile locale si nationale s-au inchis nu pentru ca a venit nu stiu ce Bau-Bau si le-a papat, sau alte minuni conspirationiste. S-au inchis pentru ca tot ce produceam noi era depasit, exorbitant de scump, ineficient, chiar cu forta de munca foarte prost platita, dar acceptabil pregatita. Produceam scump si prost, asta este realitatea. Realitatea concurentiala ne-a aratat unde suntem.
Restul, tot ce mentionati dvs, sunt activitati auxiliare, conexe si servicii. Eu nu la astea m-am referit, ci la industrie care produce. Evident, nici eu, nici dvs nu suntem vreo Baba Vanga, sau Nostradamus. Ramane sa asteptam cei 10 ani propusi de mine si… sa vedem.
Pana atunci, avem nevoie de rezistenta, pentru ca vantul o sa tot bata…
Lucrativ insemana profitabil, nu ca se lucreaza cu mana. Industria educationala inseamna institutii de invatamant pe toate nivelurile, de la o baza materiala curiculara atractiva la universitati veritabile (exemplu Iasi, Cta, Craiova, Timisoara, Brasov), care intr-un final sa atraga de la sine si natural interesul industriei de IT sau de cercetare.
Industria culturala implica baza materiala necesara activitatilor culturale pe care o societate le solicita la un moment dat organic (nu cu festivaluri facute din bani publici cu japca), asa cum industria sportiva, cu baze sportive, construirea, administrarea lor, piata de sportivi, competitiile care produc bani direct sau indirect din interesul produs, se refera la activitatile sportive.
Nu trebuie asteptat 10 ani pentru a vedea trendul. Sunt deja 9 ani de cand tommyboy a dat startul la prapad, iar prapadul si ala care nu-i revine in mod direct s-a abatut deja din toate partile. Desi activitatile industriale de la noi au fost slabe comparativ cu alte zone, iar buzoienii au beneficiat de salarii ridicole din asta, ele s-au inchis pe banda rulanta fapt care a dus in cap economia locala. Mai am putin si devin colaborator la site-urile asta care se prezinta a fi mass-media, daca mai incep sa prezint si toate datele astea din orice domeniu de discutie, ar fi culmea.
Si, atentie, toate cele de mai sus NU TREBUIE sa fie produse de stat, prin primarii, ci sa vina de la sine. iar asta se petrece atunci cand autoritatile creeaza conditiile propice, atractive pentru investitori. Iar ca multi ne intrabam cum faci asta, conditiile le creezi ascultand, studiind ce nevoi trebuiesc acoperite pentru ca X sa vina la tine si sa investeasca in zona cutare, nu te apuci tu sa faci prostii crezandu-te un mic si unic geniu, aici e simpla treaba.
Nu faci tu primarie Universitate! O atragi oferind taxe mici la imobile de ex, tinand cetatenii tineri in oras ca ei sa devina practic ”clientii” acestor unitati de invatamant (nu sa-i alungi ca pana acum, ca nu ai: inductrie culturala, sportiva, nu ii atragi social, nu le oferi conditii de viata normale si-i inghesui pe toti in autobuzele luate de tine prin intermediul ginericului din Olanda de ex.) si daca e cazul, vine si investitorul care sa creeze campusul. Repet, DACA E CAZUL ECONOMIC, nu artificial ca acum, ca mai trebuiesc șutiți niște bani. Daca nu vine investitorul, are de beneficiat piata imobiliara locala, adica cetatenii, deci e win-win daca nu te implici TU, tommyboy. Dar tommyboy e smecher, el zice ca aduce o pre-universitara si face campus la ea la Vernesti, cu lac intr-o balastiera dezafectata ca sa nu mai plateasca proprietarul milioane sa aduca zona la starea initiala, si totul aproape ca sa creasca valoarea terenurilor lui Leu cel mai ieri scapat de evaziunea fiscala ca l-a turnat fii-su pe CG (doar o coincidenta) dar sa toace si el (tommyboy) banutii orasului prin firmele de constructii, ca inca mai are probabil de platit la incetarea dosarului penal de evaziune dus la Dambovita (desprecare cu ”stupoare” ati aflat la alegerile locale, de la el, ca a incetat – desi toti stiati ca primarul nu are niciun dosar penal pe persoana lui fizica).
Nu faci tu primarie echipe de sport, tu faci cel mult bazele sportive si le pui la dispozitia entitatilor care au vazut interes in zona societatii. Ei creeaza emulatia necesara, sunt interesati de marketingul aferent si dezvolta pe verticala activitatea, care e o afacere, nu o sinecura de partid ca acum, care aduce 0,05% interes si cheltuieli de 10% din bugetul anual al orasului.
Nu faci tu primarie x festivaluri care mai de care mai tampite, ridicole si rizibile si nimeni nu mai vine ca investitor sa completeze intr-o piata mica si deja saturata de tine, tommyboy. Untold, EC, Neversea, SummerWell (doar cateva exemple in zona muzicala), sunt industrii deja, pentru ca cei care au bagat banii au fost mereu interesati sa progreseze, ei stiu ca daca nu atrag public, pierd banii, pe cand la primarie asta chiar e un scop, sa-si imparta bugetul intre ei si las-o naibii ca oricum vin cateva sute de ametiti. Singurul festival lucrativ, creat și crescut natural, la Buzau, e la Gura Teghii. Pe teren privat, cu fonduri private.
Nu faci tu primarie aqua park, cand nici strandul nu ai fost capabil sa-l intretii si sa-l mentii deschis la un nivel decent anii astia, omorand TOATE afacerile estivale din domeniu, cheltuind zeci de milioane pentru asta, din banii orasului care se scufunda la propriu. Cine-ti mai vine tie ca privat interesat mereu de a produce calitate (ca sa aiba clienti), cand vii tu statul roman si subventionezi practic constructia, administrarea, tot?
In fine, deja in 10 ani au migrat la Brasov, potrivit datelor de anul trecut, peste 15.000 de buzoieni (tot judetul), suntem cel mai mare donator al judetului vecin. Cine sta sa vada, merita furat si batjocurit ca si pana acum. Auzi, 10 ani…!!!
După comentariile astea pare că sunt și băieți isteți prin Buzău.