Știrile zilei

Vin banii. 500 de euro de fiecare

Peste 100 de angajați din sistemul medical buzoian urmează să primească stimulente financiare în valoare de 2500 de lei lunar pentru că au intrat în contact cu pacienți infectați cu SARS-CoV-2. 

Cele mai multe cadre aflate în această situație se află a Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitate medicală transformată în spital-suport pentru tratarea coronavirus. Peste 40 de angajați provin din unitățile medicale din Buzău: UPU, Infecțioase, Pneumologie, Oncologie și Radiologie. Vorbim despre șefii de secție, alți medici și asistenți medicali care au intrat în contact cu persoane despre care s-a dovedit ulterior că aveau Covid-19.

Potrivit precizărilor făcute de Simona Anghel, director relații contractuale din CJAS Buzău, sumele solicitate de către cadrele medicale din linia întâi depășesc 370.000 de lei numai pentru luna precedentă. Banii ar urma să fie virați astăzi pe cardurile angajaților.

Între timp, nivelul de alertă la spitalul din Buzău rămâne ridicat. De mai bine de o lună de zile, șeful secției UPU, dr. Adrian Zoican, se află izolat la un hotel de pe bulevard alături de alți angajați ai secției și ai spitalului. Ei își continuă activitatea la spital, dar nu mai merg acasă, ci la camerele de hotel închiriate la începutul pandemiei pentru cadrele medicale ce întrunesc o serie de condiții. 

Cât privește acordarea sumei de 500 de euro, managerii spitalelor stabilesc numele celor îndreptățiți să fie recompensați pentru munca depusă, asta după ce șefii secțiilor înaintează lista cu angajații care au intrat în contact cu persoane infectate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

5 comentarii

  1. Excrocu asta nu sa mai satura de bani a imparatit lumea, i_auzi domle, vor bani da dacă te duci la urgente nici nu sa uita la tine

  2. Ați verificat măcar, la Ramnic, medici întru 5 minute și ies imediat, strica costumele geaba, iar greul îl duc asistenții și infirmierii, mai verificați….

  3. Mercenarii astia nu se mai satura de bani, in timp ce populatia moare de foame si tara se duce de ripa. Daca te duci la urgente de trateaza cu un sictir implacabil. Le-a crescut salariile ca vrejul de fasole dar daca ii intrebi ,tot nu sunt multumiti. Stie cineva cate sute de milioane incaseaza lunar seful Upu?

    1. Hmmmmm io cred ca e invers…Si daca se intra mai adanc in ancheta..Stiti voi: follow the money.. Se descopera si altele mai putin…descoperite. 🙂 Morala: Nu va lasati cumparati de bani, ca vine si ceasul in care veti da socoteala. Eu am incredere in Cosmin…ca va duce lucrurile pana la capat. :smile 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close