Știrile zilei

A dat peste cap radarul polițiștilor, pe E85!

A rămas fără permis și va trebuie să achite și o amendă record. Un tânăr din Brăila a fost prins de polițiști circulând pe E85 cu o viteză amețitoare.

În ziua de 28 ianuarie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate peste 257 de sancţiuni contravenţionale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 100 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate.

Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii rutieri au reţinut 14  permise de conducere. Cea mai mare viteză – 175 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui brăilean de 30 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, precum şi autovehiculelor care aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, dar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 31 de pietoni care şi-au pus în pericol viaţa prin modul în care au ales să traverseze drumul public.

Tot ieri, poliţişti rutieri aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au întocmit dosar penal în cazul unui buzoian în vârstă de 45 de ani, depistat la volanul unui autoturism şi care avea o concentraţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button